Mirko Filipović OKONČAO KARIJERU: ‘Svjestan sam da sam došao do KRAJA SVOG BORILAČKOG PUTA’

Facebook

Ovo nije neka trenutna odluka jer sam nesretan radi svega toga već moja konačna odluka i to je najbolje za mene. Hvala svima koji su me pratili i podržavali, a meni ostaju prekrasne uspomene i sjećanja..pozdrav”, kazao je Filipović.

Svega 17 dana uoči velikog okršaja s Anthonyjem Hamiltonom, naš legendarni borac, Mirko Filipović, najavio je kraj svoje bogate i uspješne karijere. Od svojih obožavatelja oprostio se na društvenoj mreži Facebook, pismom u kojem je pojasnio razloge okončavanja karijere. Ozlijede su ga, kako kaže, primorale da donese ovu odluku jer od boli u ramenu, koljenu i tetivama više ne može ni trenirati. Mirko je nedavno zagazio u 42. godinu i njegovo tijelo nakon 80 profesionalnih borbi, ubojiti tempo treniranja, više ne može podnijeti. 

Oproštajno pismo Mirka Filipovića

Dragi prijatelji,morao sam na žalost otkazati borbu u Seoulu. Već u početku priprema ozlijedio sam rame i to tako da nisam ruku mogao podići. Pokušao sam spasiti rame i sanirati ozljedu na sve moguće načine i svakodnevnim terapijama i injekcijama krvne plazme i raznim koktelima lijekova ali nije išlo. Jedini lijek bi bila pauza od 2 do tri tjedna, a to si nisam mogao priuštiti usred završnih priprema. Svakodnevnim treningom se ozljeda samo pogoršavala. Dio mišića je puknuo, rame je puno tekućine, velika opasnost je i da pukne tetiva i onda opet na operaciju. To mi ne treba, pogotovo u mojim godinama.

Cijelo ljeto sam proveo putujući u Munchen na terapije kod jednog čuvenog liječnika radi kronične upale tetiva na hvatištima sjedne kosti koja me izluđuje, u Vinkovce kad idem moram 2 puta stati tokom puta radi bolova u tim tetivama koje me užasno bole u sjedećem položaju, koljeno desno koje je 4 puta operirano isto i sad još rame, leđa da ne spominjem. Kad god idem na magnet bez obzira radi čega i šta snimam, nalaz počinje sa ‘ degenerativne promjene’, ali to je cijena koja se mora platiti. Ljudi naravno vide samo jednu stranu medalje, materijalne stvari, a za muku, bol, krv i suze nitko ne pita niti ih zanima, ali to je tako u životu.

Sad je dva ujutro, a ja zaspati ne mogu, prebirem misli i vrtim svoju karijeru pred očima i svjestan sam da sam došao do kraja svog borilačkog puta, ali treniranje pod bolovima vise ne želim. Tijelo mi je izraubano od bezbrojnih treninga, skupio 9 operacija, tijelo je postalo sklono ozljedama, nakon svakog treninga stavljam led na koljeno operirano jer se napuni tekućinom, terapije dva puta tjedno. Iduca borba bi mi bila 80-ta profesionalna, a to je jako puno. Pogotovo u toj konkurenciji. K-1, Pride, IGF, UFC. Najveći problem će mi biti adaptacija na ‘civilni’ život. Bez 2 treninga dnevno i vječnih putovanja po svijetu, što mi i neće tako teško pasti. Trenirat ću dok sam živ jer to je moj život, ali ne takvim tempom i to me na neki način raduje. Ovo nije neka trenutna odluka jer sam nesretan radi svega toga već moja konačna odluka i to je najbolje za mene. Prije ili kasnije dođe vrijeme kada čovjek mora i na zdravlje svoje misliti. Imao sam zaista dugu i bogatu karijeru i ostavio sam vjerujem dubok trag u borilačkom sportu, u slobodnoj borbi i u K-1 i nemam ni za čime žaliti. Hvala svima koji su me pratili i podržavali, a meni ostaju prekrasne uspomene i sjećanja..pozdrav”, napisao je Mirko Filipović na svom Facebook profilu.


Komentari