MEDVJEDI RASTURILI: Nadmoćno slavlje u Ledenoj

FACEBOOK

Medvjedi su nastavili niz pobjeda na domaćem ledu i uzeli tri boda Dinamo Minsku (4:1).

Jubilarna stota domaća KHL utakmica prošla je u znaku Medvjeda zahvaljujući prije svega odličnom Drewu MacIntyru (27 obrana), Francisu Pareu koji je postigao posljednja dva pogotka i momčadskoj igri koja je izdržala jake napade Dinama iz Minska tijekom druge trećine. Blake Parlett postigao je svoj prvi gol u dresu Medveščaka u 66. KHL utakmici, gol koji je na kraju ispao pobjednički.

„Kada smo krenuli u KHL, nismo znali hoćemo li se vraćati iduće sezone tako da je ova 100. domaća KHL utakmica svakako važna obljetnica. Jako puno ljudi se ovdje super osjeća i želi biti ovdje, tako da se nadamo da ćemo doživjeti još 100“, izjavio je Mark Katic koji je s Medvjedima od početka KHL avanture.

Utakmica s Bizonima pokazala se pravim testom volje. Nakon jako dobrog početka, gosti su prepolovili vodstvo Medvjeda i kontrolirali igru kroz najveći dio druge trećine i početka treće.

„U prvih deset minuta utakmice smo bili jako dobri i kontrolirali smo igru. No, nakon njihovog gola, preuzeli su igru i letjeli oko nas, a mi ih nismo mogli zaustaviti. Srećom, nismo napravili pogreške koji bi nas koštale, što moramo zahvaliti i svom vrataru MacIntyreu. Pred kraj utakmice smo se opet vratili našoj igri i kontrolirali smo igru“, komentirao je Parlett, a s njegovom procjenom složio se i Katic:

„Minsk je nakon svog gola dobio zamah i dobro su nas pritisnuli, no mi smo izdržali. Vratiti se doma značilo je jako puno i pridonijelo današnjoj pobjedi.“

Parlett je u mrežu Bena Scrivensa odbio udarac Shaone Morrisonna oko sredine zanimljive prve trećine u kojoj su Medvjedi uglavnom dominirali. „Iskreno, mislim da sam u Ufi postigao svoj prvi gol, ali Frankie (Pare) misli da je on taj zabio pa se onda valjda ovaj broji službeno kao prvi. Morrisonn je vidio da idem na mrežu i uputio jako dobar udarac, a ja sam ga samo skrenuo“, rekao je Parlett.

Trener nije krio zadovoljstvo

Zadovoljan s rezultatom, ali igrom svoje momčad te napose s pogotkom Parletta bio je i glavni trener Medveščaka, Gordie Dwyer: „Blake uvijek igra jako puno minuta i uvijek igra jako odgovorno i napravi jako puno posla, a malo tko to zapazi. Upravo zbog toga mi je drago što je danas nagrađen.“

Gosti su došli do svog pogotka na kraju prve trećine i preuzeli glavnu riječ u drugoj i samom početku treće koja je prolazila u nadmetanju specijalnih jedinica. Zamah je na stranu Medvjeda vratio Pare udvostručivši vodstvo Medveščaka.

„Na mom prvom golu Genoway je odradio veliki dio posla iza gola i ja sam imao strpljenja pričekati vratara da odluči što će. Taj pogodak je bio ključan i dao nam prednost nakon koje nas nisu mogli stići. Butler i Mertl nisu bili u sastavu danas, no MacIntyre je bio jako dobar i mi smo se držali plana i na kraju uspjeli. Jako, jako je dobro biti doma, pred svojim navijačima“, komentirao je strijelac ključnog pogotka, pet minuta prije isteka vremena.

Dinamo je povukao vratara ne bi li uz klizača više došao do smanjenja razlike, no situaciju je iskoristio Pare za svoj drugi gol večeri.

„Kod prazne mreže, samo sam htio dobiti veći kut jer sam znao da ako odem prema ogradi, sve će postati puno teže. Krenuo sam prema sredini i kada radiš ono što znaš da je dobro, stvari se dogode same od sebe. Tako i taj gol i sada samo moramo nastaviti u tom ritmu.“

Upitan vidi li Medveščak u igri za doigravanje nakon loših rezultata na gostovanjima, Pare je rekao:

„Gubili smo na putovanjima, ali to su putovanja, nije isto kao kada si doma s obitelji. Imamo to samopouzdanje kada igramo doma. Doigravanje je još uvijek u igri, ako igramo ovako i ako navijači nastave dolaziti na utakmice i biti glasni i podržavati nas kao dosad, dat će nam dodatnu energiju da dospijemo tamo. Duga je sezona i tek smo na pola puta.“

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Igračem utakmice proglašen je strijelac drugog pogotka Medvjeda, Parlett. [/box]

Medvjedi se vraćaju na led Doma sportova već sutra, u četvrtak, 17. studenog kada ugošćuju još jednu divizijsku i ne-rusku momčad – finski Jokerit. Susret započinje u 19 sati. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Ticketshopa, online na www.ticketshop.hr te na Glavnoj blagajni Doma sportova, 90 minuta prije početka susreta.

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB – HK DINAMO MINSK 3:1 (2:1;0:0;1:0)


Komentari