Medvjedi poraženi u Ledenoj od Albe Volan u produžetku

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Iako su se vratili pred svoje navijače u Ledenu dvoranu zagrebačkog Doma sportova, hokejaši Medveščaka nisu uspjeli prekinuti negativan niz, jer su u dvoboju s mađarskom Albom Volan doživjeli poraz 2-3 (2-2, 0-0, 0-0, 0-1) pogotkom Luttinena u trećoj minuti produžetka. 

Gosti su bolje otvorili dvoboj pred nešto više od 4000 gledatelja u Ledenoj te nakon devet minuta igre došli do dva pogotka prednosti. Za 1-0 pogodio je Latendresse, a na 2-0 povećao je Luttinen.

Medveščak je do kraja prve trećine uspio izjednačiti. U 12. minuti i prvoj situaciji s igračem više na utakmici precizan je bio Mahbod na asistenciju Thomasa Morleyja. U 18. minuti izjednačujući pogodak postigao je Olden, a ponovno je asistent bio Morley.

Do isteka osnovnih 60 minuta pogodaka više nije bilo, iako je Medveščak u drugoj trećini imao gotovo osam minuta brojčanu prednost na ledu, a u jednom trenutku i situaciju “5 na 3”, međutim gostujući vratar MacMillan prometnuo se u jednog od ključnih igrača. Imao je 39 obrana i omogućio Luttinenu da svojim drugim pogotkom na utakmici, nakon 2:37 minute igre u produžetku, po drugi put ove sezone donese mađarskoj momčadi pobjedu u dodatnom vremenu.

Ovo je bila peta uzastopna utakmica u kojoj zagrebačka momčad nije uspjela ostvariti pobjedu. Nakon 26 odigranih utakmica Medveščak je na sedmom mjestu sa 37 bodova. Vodeća Vienna ima 62 boda, a drugi Linz i treći KAC imaju po 50. Šestoplasirani Innsbruck Medveščaku bježi za tri boda.


Već u petak (19:15 sati) će Medveščak biti na novom ispitu, na teškom gostovanju kod Linza.

Komentari