MEDVJEDI DOVELI POJAČANJE: Samson Mahbod postao novi igrač Medveščaka

Samson Mahbod/Twitter

27- godišnji hokejaš Samson Mahbod upotpunit će napad Medvjeda.

Zanimljiva karijera 27-godišnjeg Sjevernoamerikanca s perzijskim korijenima dovela ga je, u četvrtoj punoj sezoni na europskom ledu, u Medveščak. Momčadi Gordija Dwyera priključit će se osvajač VHL prvenstva i prvak Poljske, Samson Mahbod. O novom napadaču u Brlogu, kojemu će ovo biti prva sezona u KHL-u, ali druga u Rusiji, sportski direktor Medveščaka, Aaron Fox ima samo riječi hvale:

„Samsonova karijera je imala poprilično jedinstven tok. On se doslovno predanim radom popeo od dna do vrha europskog hokeja. Njegov cilj je uvijek bio dokazivati se i pokazati da može igrati na višem nivou i da je voljan žrtvovati štogod je potrebno da bi dobio tu priliku. U igru donosi brzinu i igra s jako puno energije i strasti. Preuzet će bilo koju ulogu koja će pomoći klubu. Momčadi se priključuje kao niskorizični igrač koji će morati pokazati da se može izboriti za, i pronaći svoje mjesto. Prošlu sezonu je odigrao u Ligi i završio kao drugi najefikasniji igrač kluba.“

Veliki uspjeh sada nastavlja u Medveščaku

Nakon juniorskog hokeja, u kojem je s momčadi Drummondville Voltigeurs osvojio naslov prvaka QMJHL, Mahbod je u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni (2010./’11.) promijenio čak četiri ECHL momčadi. Iduće sezone odigrao je za Arizona Sundogse i u 43 utakmice postigao 22 boda.

Godinu potom iz Alaska Acesa odlazi u Europu, u poljsku ligu, taman na vrijeme za doigravanje. U Poljskoj se zadržava i iduće sezone te s KH Sanokom osvaja naslov prvaka. U regularnoj sezoni je kroz 39 utakmica upisao 81 bod, a u doigravanju je u konačnu pobjedu ugradio 23 boda te osvojio nagrade za najboljeg igrača, strijelca i asistenta. Jedan naslov prvaka slijedio je drugi, samo se liga promijenila. U svojem konstantom trudu da bude sve bolji, 176 cm visoki centar rođen u Montrealu priključio se ruskom VHL i Toros Neftekamsku. U osvajanje naslova ugradio je 13 bodova kroz 20 utakmica doigravanja.

Prošlu sezonu iz Rusije je preselio u Finsku, točnije momčad Bluesa u kojoj je ostvario prosjek od 0.39 bodova po utakmici – bio je drugi najefikasniji igrač kluba.

Dobrodošlicu novom pojačanju KHL Medveščak je objavio i na svom Twitter profilu.

 


Komentari