MEDVEŠČAK SE UKRCAO NA POSLJEDNJI VLAK ZA PLAYOFF: Pomeli Spartak, a evo što ih čeka žele li dalje

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Medveščak se uspio vratiti na svoje deveto mjesto koje su toliko njegovali svo ovo vrijeme, ali od sada pa nadalje mjesta za kikseve više nema.

Činilo se kako su Medvjedi odustali od utrke za osmo mjesto koje vodi u to toliko željeno doigravanje, ali po tko zna koji put šokirali su nas pobjedom u gostima kod jakog protivnika. Ovoga puta teško je stradao Spartak iz Moskve i to s visokih 1:4 (o:1, 1:3:, 0:0). Za Medveščak su zabijali Glumac, Mantyla i Saarinen, dok su domaćini svega jednom uspjeli utjerati pak u mrežu, a precizan je bio Radil.

Medvjedi su odigrali sjajnu prvu trećinu i pravo je čudo što pao samo jedan pogodak. Držali su Zagrepčani kontrolu na ledu i diktirali intenzitet utakmice, što recimo nismo imali prilike vidjeti u proteklih nekoliko utakmica. Do kraja trećine nanizali su nekoliko odličnih prilika, ali samo je Glumčev pak završio iza Ivannikova.

Kao što to obično biva kod Medveščaka, dozvoljavaju domaćinu na početku druge trećine, već nakon 19 sekundi, izjednačujući pogodak, no, onda se ekspresno vraćaju. Nakon nešto manje od četiri minute Mantyla i Saarinen masakriraju Spartak. U svega 19 sekundi, koliko je trebalo Spartaku da zabije gol, Medvjedi su zabili dva. Prvo je odlično gađao Mantyla pa onda i Saarinen, a rezultat se nevjerojatno brzo pretvorio u noću moru za Ruse.

Onda opet šok. Nije prošlo ni pet minuta, Medvjedi su s igračem više, a Mantyla opet buši domaćina. Spartak se tada malo digao, ali Danny Taylor bio je prava hobotnica i nije dozvolio niti jednom udarcu da se zaustavi u mreži.

Posljednja trećina zaista nije donijela ništa posebno osim par isključenja s obje strane, a rezultat se nije mijenjao.

E sada, Medveščak se uspio vratiti na svoje deveto mjesto koje su toliko njegovali svo ovo vrijeme, ali od sada pa nadalje mjesta za kikseve više nema. Pobjeđivati se mora u kontinuitetu, ali jednako tako moraju se moliti da izravna konkurencija kiksa. Upisavši nove bodove došli su na korak do osmog mjesta Zapadne konferencije, ali prava borba tek im slijedi.U sljedećoj utakmici u Ledenu dvoranu stiže, trenutno sedma momčad Zapada, Dinamo iz Moskve. Utakmica je na rasporedu 16. siječnja u 17 i 30. No, iza toga slijedi im žestoka utakmica sa izravnim konkurentorm Slovanom koji okupira osmo mjesto, a potom i sa trećom momčadi Istoka, Sibirom.

 

 


Komentari