MEDVEŠČAK PONOVO IZABRAN za najbolji sportski brend

Facebook/MedvescakOfficialPage/FOTO:Igor Šoban

Treću godinu za redom Medveščak je istraživanjem javnog mišljenja ocijenjen najboljim sportskim brendom u Hrvatskoj i ušao u najbolja tri sportska brenda u regiji.

Titula „SPORTO brend 2015“ u kategoriji Najbolji sportski klub u Hrvatskoj treću godinu za redom pripala je zagrebačkom KHL Medveščaku. Ova nagrada dodjeljuje se na osnovu ispitivanja javnosti u sklopu međunarodne sportske konferencije SPORTO. Ovime je Medveščak ujedno postao, već treću godinu za redom i jedan od najbolja tri sportska brenda u regiji. Uz  njih su tu i NK Maribor iz Slovenije i KK Crvena zvezda i KK Partizan koji su podijelili titulu u Srbiji. U finalu izbora za Najbolji hrvatski sportski brend u 2015. hokejaški klub prevladao nad rukometnim klubom PPD Zagreb i nogometnim klubom Rijeka te zadržao krunu najboljeg.

“Ima li boljeg priznanja za rad, trud, profesionalnost i inovacije u poslu od onog koje vam daje javnost? Za nas u Medveščaku nema! Stoga smo iznimno ponosni da smo treću godinu za redom, upravo zahvaljujući istraživanju mišljenja javnosti, proglašeni najboljim sportskim brendom u Hrvatskoj te samim time i jednim od tri najbolja sportska brenda u regiji. Konkurencija je svake godine sve jača, klubovi ulažu u svoje poslovanje, imidž i komunikaciju s javnostima, važnima postaju i oni rezultati koje klubovi ostvaruju mimo sportskih natjecanja, rezultata i sportskih terena. Nakon za nas teške prošle sezone i izazova s kojima se još danas svakodnevno susrećemo u svome poslu, ova nagrada pokazala je kako reputacija doista jest moćno oružje te kako javnost prepoznaje one najbolje i najprofesionalnije”, kazao je prilikom preuzimanja nagrade Ranko Vučinić, direktor komunikacija Medveščaka.

Uz Medveščak SPORTO nagradama po mišljenju javnosti nagrađeni su još i Luka Modrić u kategoriji Najbolji sportaš te Sandra Perković u kategoriji Najbolja sportašica.


SPORTO nagrada za brend godine se u suradnji s Institutom za istraživanje tržišta Mediana od 2013. dodjeljuje najboljim sportskim brendovima na području Slovenije, Hrvatske i Srbije u kategorijama: sportašica, sportaš i klub. Institut je za potrebe istraživanja kvalitete brenda razvio metodologiju koja uključuje osam elemenata: prepoznatljivost, sportski uspjesi, globalni kontekst, osobnost, atraktivnost imidža kluba, kvaliteta i kvantiteta javnih istupa te percepcija javnosti.

Komentari

loading...
-->