MEDVEŠČAK NEUVJERLJIV: Manjak samopouzdanja i agresivnosti stajao ih bodova

Facebook

Još jedno loše izdanje Medvjeda na domaćem ledu.

Prva trećina prošla uglavnom u znaku Medvjeda, što je na koncu i rezultiralo golom Marka Katića, 20-ak sekundi prije kraja prve trećine. No, Zagrepčani uistinu nisu pokazali previše na ledu. Nedostajalo je tu agresivnosti i samopouzdanja jer su se u nekoliko navrata nalazili u izglednim prilikama i samo plasirali pak u ruke protivničkom vrataru, a da i ne pričamo o više od minutu i pol prednosti s dva igrača više na terenu koju nisu iskoristili.

Jokerit je to znao iskoristiti i nakon slabijeg tempa u prvoj trećini, već u drugoj moglo se vidjeti u kojem smjeru će utakmica ići. Već u prvoj minuti ili bolje rečeno nakon 46 sekundi, Niko Kapanen smanjuje na 1:1, a za manje od četiri minute Oktamaa diže na 1:2. No, noćna mora je tek počela za Medvjede jer su u drugoj četvrtini jedva prilazili golu Jokerita, a pred kraj je Topi Jaakola digao na 1:3 (36:20).

Onda ponovo šok. Počela je posljednja trećina, a Medvjedi odmah, nakon 26 sekudni primaju četvrti gol. Strijelac je bio Lajunen, a Jokerit je za razliku od Medveščaka zabio u situaciji s dva igrača više. Colby Genoway uspio je barem malo popraviti loš dojam zabivši za 2:4, ali Medvjedi do kraja nisu napravili previše.


Medveščak je trenutno na devetom mjestu Zapadne konferencije s 65 bodova, a do mjesta koje vodi u playoff dijele ih svega dva boda, ali imaju i utakmicu više od Slovana koji je ispred njih. Jokerit je sa 81 bodom na drugom mjestu Zapadne konferencije, a prvi u skupini Boborov.

Medvjede za dva dana očekuje gostovanje u Rigi kod Dinama.

Komentari

loading...