LOŠE OTVARANJE TURNIRA: Čilić teškom mukom prošao, a Ćorić se propisno osramotio

Hrvati se baš nisu proslavili na otvaranju Australian Opena.

Marin Čilić teškom mukom izborio je prolaz u 2. kolo Austrailan Opena, pobjedom od 6-7, 7-5, 6-2, 6-4 nad Nizozemcem Thiemom de Bakkerom. U nastavku natjecanja čeka ga Španjolac Albert Ramos-Vinolas, koji je u potpunosti deklasirao našeg Bornu Ćorića sa 6-2, 6-2, 6-3.

Naš treći predstavnik, Ivo Karlović, morao je predati meč argentincu Federicu Delbonisu zbog ozlijede lijevog koljena, a to je napravio kod rezultata  7-6 (4), 6-4, 2-1.

Čilić je izgubio prvi set u tie-breaku, a skoro je izgubio i drugi set u kojem je za Nizozemcem zaostajao 1-4, a kasnije je morao spašavati dvije set lopte kod rezultate 4-5. No, na Marinovu sreću de Bakkeru je pala koncentracija, a on je to iskoristio i ubacio u brzinu više i sljedeća dva seta glatko dobio.

Slična stvar nije se dogodila u meču između Borne Ćorića i Španjolca Alberta Ramos-Vinolasa koji ga je svladao s uvjerljivih 6-2, 6-2, 6-3. Ćorić je čak šest puta gubio servis, a da stvar bude gora sedam puta je propustio breaknuti Španjolca u drugom i trećem setu. Ramos-Vinolas je to znao kazniti i bez problema je Ćorića poslao kući.

Komentari