Lokosice u derbiju svladale Podravku, Sesvećanke do remija, Trešnjevka tijesno poražena

foto: HRS

Odigrano je 5. kolo prvenstva Hrvatske za rukometašice, a tri zagrebačke ekipe upisale su po jednu pobjedu, neriješen i poraz. 

RK Lokomotiva – RK Podravka Vegeta 27-19 (13-8)

Peto kolo Prve lige za rukometašice donijelo je vječni derbi. U maloj dvorani Doma sportova Lokomotiva je ugostila Podravku. Lokosice su motivirano krenule u susret kako bi se približile prvom mjestu tablice, a bilo je i zanimljivo vidjeti suradnike iz reprezentacije, izbornika Šoštarića i trenericu Petiku, na suprotnim stranama. Također, ova utakmica bila je oproštajna za lijevo krilo Podravke i reprezentacije Ekatarinu Nemaškalo koja prekida rukometnu karijeru i odlazi “trbuhom za kruhom” živjeti u Njemačku.

Zagrebačke djevojke dobro su krenule u susret pa su nakon početnog vodstva Podravke preokrenule na 4-2. Povećala je tu prednost Jelena Kajfeš na 6-3 u desetoj minuti nakon čega Petika zove time-out. Novi dogovori su očito dobro došli koprivničkim Kokicama koje su preko Ivane Dežić i Ane Toth smanjile zaostatak na 6-5. No, do željenog izjednačenja nije došlo, a Lokomotiva je dobrom obranom napravila novi odmak za +3 u 17. minuti.

Podravka je bila bezidejna u napadu što su Lokosice dobro iskoristile te su preko kontre i polukontre u samo četiri minute pobjegle na +7 (13-6). Deset minuta je trebalo Podravci za novi pogodak, a paučinu s mreže skida Ivona Mrđen za 13-7. Na odmor se otišlo pri 13-8.

U drugom poluvremenu nije došlo do prevelikih promjena i omjera snage na terenu. Podravka se i dalje mučila u napadu, dok su Lokosice i dalje bile suverene u napadu. U 40. minuti je tako bilo 17-9, a u posljednjih pet minuta ušlo se s istih +8. Na kraju Lokomotiva je upisala uvjerljivu pobjedu 27-19. Larissa Kalaus s devet pogodaka i Tea Pijević s 13 obrana istaknule su se kod domaćina, a u redovima Podravke najefikasnija bile su Ekatarina Nemaškalo i Dežić svaka s po tri gola.

Trešnjevka – Umag 29-30 (16-14)

Pogotkom Ane Jajčević posljednjim trenucima utakmice Umag je odnio dva boda s gostovanja u Zagrebu kod Trešnjevke. Domaća ekipa bila je bolja kroz cijelo prvo poluvrijeme. Andrea Šimara je sa svoja dva pogotka u 19. minuti donijela Trešnjevci prednost od šest pogodaka (13-7). Do kraja poluvremena Umag je svoj zaostatak smanjio na dva gola (16-14) i u istom ritmu nastavio u drugom dijelu utakmice. U 38. minuti Umag golom Jajčević prelazi u vodstvo. Devet minuta kasnije Petra Dičak vratila je prednost Trešnjevci, ali to nije dugo potrajalo.

Igralo se gol za gol do 57. minute kada je dvama pogocima Tena Mataijadonijela Umagu vodstvo 28-26. Trešnjevka je u kratkom periodu i to uspjela dostići. Kristina Smiljanić izjednačila je posljednjoj minuti, ali Jajčević je Umagu donijela pobjedu golom u samoj završnici utakmice. Jajčević je bila najbolji strijelac Umaga s 12 pogodaka, dok je za Trešnjevku jedan manje upisala Dičak.

ŽRK Bjelovar – RK Sesvete Agroproteinka 21-21 (12-12)

Iako su sjajno otvorile i gotovo cijelu utakmicu bile u prednosti, rukometašice Vladimira Jelčića u zadnjim su sekundama ispustile pobjedu i remizirale na gostovanju kod Bjelovara. Nakon deset minuta igre Sesvete su vodile sa 7-2, ali kako je utakmica odmicala njihova prednost se polako otapala. Točno 16 minuta trebalo je Bjelovaru da u potpunosti ulovi priključak i stigne do izjednačenja (10-10). Do kraja poluvremena igralo se gol za gol pa niti jedna ekipa na odmoru nije imala prednost.

Nastavak je donio potpuno izjednačenu utakmicu u kojoj su se ekipe izmjenjivale u minimalnom vodstvu. No, u 48. minuti Sesvećanke s četiri uzastopna pogotka odvajaju na 20-17, međutim prednost ne uspijevaju sačuvati do kraja utakmice. U posljednje tri minute ušle su s vodstvom 21-20, ali Bjelovar je na samom kraju izjednačio i osvojio jedan bod. Prvo ime Bjelovara bila je Ivana Dragišić sa šest pogodaka dok se kod Sesveta istaknula Ana Anđelić koja je mrežu domaće ekipe pogodila osam puta.

 


Komentari