LOKOMOTIVA SE OPROSTILA OD OBRANE NASLOVA! Podravka osigurala nastup na završnom turniru

Foto: Screenshot/RK Podravka Vegeta

U hrvatskom ženskom rukometnom derbiju Podravka Vegeta slavila je u Koprivnici protiv Lokomotive 26:19 (11:7) u četvrtfinalu Hrvatskog kupa i tako izborila završnicu koja će se igrati u svibnju u Poreču.

Rukometašice Podravke su dobro otvorile utakmicu protiv braniteljica naslova, koje su ih lani svladale u finalu. Nakon vodstva na poluvremenu (+4), Koprivničanke su u nastavku povećale prednost i mirno privele susret kraju.

“Ovo je fenomenalna stvar, na domaćem Kupu u četvrtfinalu puna dvorana, to treba cijeniti i poštivati. Svaka čast svima koji su došli, Kronikusima koji još uvijek navijaju, to je prva i ona osnovna veličina. Jedna dobra utakmica, znamo, derbi gdje smo mi obrambeno odigrali onako kako smo se dogovorili. To je obrambeno bilo na nivou kojeg smo htjeli, a napadački je bilo malo brljanja i katastrofalan višak čovjeka u prvom poluvremenu. Malo smo to pokušali srediti na poluvremenu i popravili smo, ali još može brže i još više polukontri i kontri. Na kraju, imali smo utakmicu pod kontrolom cijelo vrijeme”, rekao je trener Saračević nakon utakmice i naglasio kako slijedi nova utakmica, drugačijeg karaktera za koju očekuje da će biti još teža.

Kod Podravke su se istaknule Natalija Čigirinova sa sedam golova i Dejana Milosavljević sa šest, dok je sjajna bila i Jovana Risović s 12 obrana. U redovima Lokosica najučinkovitija je bila Posavec s pet golova i Pijević s deset obrana.

Polufinale su izborile i rukometašice Murvice koje su bile bolje od Ivanića 33:27 (18:15).

Za preostala dva mjesta na završnom turniru u Poreču bore se Koka i Umag, koje će igrati 18. travnja, te Sinj i Sesvete Agroproteinka čiji je dvoboj na rasporedu 30. travnja.


Komentari