EKSKLUZIVNO! Legendarni Ivica Kostelić o Zubčiću nakon pobjede: ‘Drago mi je zbog njega, može ostvariti velike stvari’

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Velika je pobjeda danas to bila za mladog Filipa Zubčića. Odličnom prvom i savršenom drugom vožnjom u veleslalomu u talijanskoj Santa Caterini došao je do druge pobjede u karijeri.

Iako su uvjeti uoči druge vožnje bili nešto teži, za Filipa ni snijeg koji je padao te staza koja je bila sve mekša nije bio problem.

Nakon vožnje opisao je kako se osjeća, ali i koji mu je cilj.

“Prošla sezona bila je najbolja u mom životu pa sam se nadao da ću nastaviti u istom smjeru. Ponovo sam uspio. Staza je bila jako teška, snijeg je jako padao. Imam puno treninga u ovakvim uvjetima pa mi je to bilo normalno. Imam puno snage, pa kad su uvjeti lošiji, ja i dalje mogu skijati po svom. Vrijeme je prekrasno

Cilj? Moj cilj je uvijek biti na vrhu… Pokušat ću skijati kao danas i boriti se za postolje”, rekao je Zubčić.

Za komentar pitali smo legendarnog Ivicu Kostelića od kojeg Zubčić očito dobija jako korisne savjete. Za Filipa je imao samo riječi hvale te nam je rekao da ima velike nade za njega.

‘Dobar atleta, sportaš, svestran je’

“Drago mi je da je uspio ponovno pobijediti, ovo je druga pobjeda i to je važno jer ono što se dogodi dvaput skoro je sigurno da će se dogoditi opet!

Osim toga, dobro je da je pobijedio sad kad se vežu utrka jedna na drugu, sutra ili preksutra je opet utrka, to je dobro jer sad ima taj pobjednički stav”, objasnio je Kostelić za Zagreb.info.

Rekao je i kako misli da je Filip dobro pripremljen te ima šanse za velike stvari.

“On je dobar atleta, sportaš, svestran i mislim da je dobro predisponiran i dobro je fizički pripremljen.

On može biti i jedan od pretendenata za mali kristalni globus to je visok cilj, ali je ostvariv, trenutno je drugi u poretku tek dolaze glavne utrke tako da on ima dobru priliku za dobar ukupni poredak u veleslalomu”, rekao je.

Zubčić je dečko sa Sljemena, živi u zagrebačkom kvartu Mlinovi. Veliki je navijač Dinama te njihovu zastavu sa sobom ponese na svako natjecanje. Kostelića smo pitali i kakvo je stanje na Sljemenu.

“Odlično je stanje. Nisam još vidio toliko umjetnog snijega napravljenog, moraju rasporediti snijeg, ali inače je, što se tiče količine snijega, super. Bit će utrke na Sljemenu sigurno”, otkrio nam je za kraj legendarni skijaš.


Komentari