IDE NA TREĆE PARAOLIMPIJSKE IGRE: KRISTIJAN VINCETIĆ srušio dva svjetska plivačka rekorda

Facebook

Paraolimpijac Kristijan Vincetić, član PK Dubrava-Zagreb, srušio je na A i B ekipnom prvenstvu Hrvatske u plivanju u malim bazenima u Rijeci dva svjetska rekorda.

Vincetić je na plivalištu Kantrida postavio novi svjetski rekord za plivače s invaliditetom u disciplini 1500 metara slobodno u 25-metarskom bazenu, isplivavši dionicu za 17:11.67 minuta, a u istoj utrci u prolazu na 800 metara isplivao je još jedan svjetski rekord i to u vremenu od 9:02.17 minuta.

“Već duže sam razmišljao o ovom poduhvatu, jer sam imao osjećaj da sam u mogućnosti ostvariti ove rezultate. Zahvaljujem se svom treneru Igoru Berislaviću što me je tako dobro pripremio. Presretan sam ovim postignućem, a sada je vrijeme da se okrenem pripremama za Rio i mojim trećim paraolimpijskim igrama“, kazao je Vincetić za novilist.hr.

Natjecanje je sankcionirano od Međunarodnog paraolimpijskog odbora, a novi svjetski rekordi će biti priznati.

Milan Bandić uputio je čestitku Kristijanu Vincetiću

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je čestitku paraolimpijcu Kristijanu Vincetiću, članu Plivačkog kluba Dubrava-Zagreb, koji je na A i B ekipnom prvenstvu Hrvatske u plivanju u malim bazenima u Rijeci postavio dva nova svjetska rekorda – u disciplini 1500 metara slobodno u 25-metarskom bazenu te u istoj utrci u prolazu na 800 m:

“Dragi Kristijane!

Biti najbolji je uspjeh koji sanjaju svi sportaši. Ti na svojoj sportskoj izvrsnosti neprekidno i predano radiš, i svoj san živiš. Čestitam ti na tome!
Postaviti dva svjetska rekorda odjednom, veličanstven je rezultat tvog plivačkog umijeća, koji motivira i služi za primjer svima nama.
Želim ti puno uspjeha i nadalje!
Sretno!”, stoji u gradonačelnikovoj čestitci.

Komentari