Karabatić i Kiro najmanji su problem, za ovog čovjeka trebat će nam posebno oružje…(VIDEO)

Screenshot

Na putu su nam se ispriječile tri ekstremno jake reprezentacije s kojima ćemo dijeliti drugi krug. Riječ je o Makedoncima, Francuzima i Poljacima.

Hrvatska je prošla dalje kao druga momčad skupine B i prenijela dva boda dalje. Nema mjesta za euforiju, glave se ne smiju usijati i možemo zaboraviti na to da će više ijedna momčad popustiti onako kako je popustio veliki Island. Igrači su napokon uspostavili mentalnu čvrstoću i samopouzdanje koje je nedostajalo i napokon sve klapa, a morat će itekeko klapati i dalje želimo li doći do polufinala.

Na putu su nam se ispriječile tri ekstremno jake reprezentacije s kojima ćemo dijeliti drugi krug. Riječ je o Makedoncima, Francuzima i Poljacima. S Makedonijom se sastajemo 21. siječnja, s Francuzima 23. siječnja, a 27. siječnja igramo s Poljskom. Sve tri ekipe dobro su nam poznate od prije, Makedonce predvodi naš stručnjak Ivica Obrvan koji jako dobro poznaje hrvatske igrače i mentalitet tako da bi oni mogli imati blagu prednost pred ostalima, s Francuzima smo toliko puta igrali da se vjerojatno najbolje poznajemo i znamo točno što tko može, ali jedne momčadi se treba paziti posebno.

Poljaci su se do sada pokazali kao ubojito dobra ekipa, doduše ne igraju vizualno atraktivan rukomet, ali su strahovito disciplinirani i predani utakmici svih 60 minuta. U prilog im ide i sjajna obrana i vratari koji su primili do sada najmanje golova, ali ono što čime su iznenadili na ovome prvenstvu jest efikasan i šarolik napad. Naime, Poljaci jedini imaju četvoricu igrača u top 20 strijelaca ovog prvenstva. Lijewski, Syprzak, Jurecki i Bielecki našli su se na toj listi, a ovaj potonji je jedan od razloga zašto je Poljska ove godine strah i trepet.

Karol Bielecki ima raketni bacač umjesto desne ruke, a njegovi projektili probušili su Francuze u prošloj utakmici. Skako im je preko bloka i napravio od Omeyera i obrane amatere. Naravno, kada lijevom vanjskom Bieleckom dodate partnera na desnom vanjskom Lijewskog te ostatak kompanije predvođene vratarom Szmalom koji je jedan od najboljih na svijetu, a i na ovome prvenstvu ima solidan postotak od 35 %, dobijete jako opasnog protivnika.

I Francuzi i Makedonci su pokazali kako imaju slabih točaka, ali Poljaci su do sada pokazali kontinuitet i superiornost u svojoj skupini, a mi se s navijačke strane nadamo da neće baš u potpunosti prenijeti ovako dobru formu do utakmice s Hrvatskom.

Evo mala demonstracija kako je Bielecki demolirao Francuze.

>>> Hrvatska je izgledala moćno i opasno, no treba im još samo jedna stvar kako bi došli do finala…


Komentari