JE LI SADA SVE GOTOVO ZA MEDVJEDE? Poraz od Slovana znači zbogom doigravanju

Facebook/MedvescakOfficialPage/FOTO:Igor Šoban

Medveščak je doživio težak i vrlo neugodan poraz od glavnog konkurenta za doigravanje, Slovana iz Bratislave. Slovaci su slavili rezultatom 2:3 (1:1, 0:0, 1:2) i time ostavili Medvjedima nikakve šanse za doigravanje.

Nema goreg nego kad vam izravni protivnik za nastavak natjecanja uzme možda  i najvažnije bodove u sezoni. Još je samo jedna stvar gora od toga, a to je kad vam te iste bodove uzmu preokretom. Medvjedima se upravo to i dogodilo. Slovan je poveo u prvoj trećini golom Hundrateka u 15. minuti, ali Gil Brule je izjednačio je nekoliko minuta kasnije. Druga trećina prošla je bez previše uzbuđenja, dok je na startu treće Radek Smolenak pogodio i doveo Medveščak u vodstvo.

No, onda je krenuo crni period. Zbog ozlijede teren je morao napustiti Danny Taylor, a zamijenio ga je neraspoloženi Gašper Krošelj. No, Medvjedi su dobili veliku priliku povisiti rezultat kada su protivnici ostali na 5 minuta s igračem manje. Nažalost nisu je iskoristili, a to je dalo vjetar u leđa Slovanu. Nevolje se nastavljaju kada je sredinom zadnje trećine došlo do sukoba igrača u kojem su isključena dvojica Medvjeda i jedan igrač Slovana. S igračem više Slovan je smanjio na 2:2, a taman kada se mislilo kako će se utakmica završili neriješenim rezultatom, uslijedio je kontranapad Slovana i novi gol u posljednjoj minuti.

Medvjedi su novim porazom ostali na tom najbolnijem devetom mjestu sa 74 boda iz 54 susreta dok je izravni konkurent Slovan osmi sa 79 bodova u 53 susreta. Medvjedi sada idu na gostujuću turneju koja će trajati do kraja sezone, prvi dio od 29. siječnja do 4. veljače gostovat će kod Sibira, Metalurga, Amura i Admirala, dok će se zadnja dva susreta igrati kod Lokomotiva 16. veljače i u Sočiju 18. veljače.


Komentari