Ivica Kostelić objavio emotivni video s Medvednice: ‘Ovo je bio moj dom, a sad je izbrisan s lica zemlje’

Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena, Ivica Kostelić objavio je vrlo emotivan video na svom Instagram profilu u kojem je upozorio na prekomjernu sječu zagrebačke Medvednice.

Radi se o mjestu gdje su oni i sestra Janica napravili prve korake i vinuli se u svjetske visine.

“Ovo je moj dom. Ovo je bilo moje trkalište, a sada je izbrisano s lica zemlje“, piše u objavi dok u videu stoji poruka: “Kada srušimo posljednje stablo, kada ulovimo posljednju ribu, kada otrujemo posljednju rijeku, tek tada ćemo shvatiti da ne možemo jesti novac”.

 

View this post on Instagram

 


One day when you realize that your peaceful playground and home of many has been erased from the face of the earth…sound on🔊 #lasttree #home #running @salomonrunning @salomon

A post shared by Ivica Kostelic (@ivicakostelic) on

Na njegovu objavu su brzo reagirale i Hrvatske šume te mu predstavile svoj plan.

“Drago mi je što su predstavnici Hrvatskih šuma brzo reagirali na moju prijašnju Facebook i Instagram objavu. Pozvali su me da zajedno razgledamo teren u šumi Marča kod Ivanić Grada na kojem je izvršena sječa te me upoznali sa svojim načinom rada u šumi uz kratku poduku iz šumarstva, a ja sam im iznio svoj pogled.

Hrvatske šume su ove jeseni planirale pošumljavanje dijela tog istog terena na kojem nema dovoljno pomlatka i volio bih da nam se pridružite u ovoj akciji te poduprete pošumljavanje ne samo ovdje nego i u svakoj drugoj prilici”, napisao je Kostelić.

Komentari

loading...