Ivica Kostelić objavio emotivni video s Medvednice: ‘Ovo je bio moj dom, a sad je izbrisan s lica zemlje’

Foto: Jure Miskovic / CROPIX

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena, Ivica Kostelić objavio je vrlo emotivan video na svom Instagram profilu u kojem je upozorio na prekomjernu sječu zagrebačke Medvednice.

Radi se o mjestu gdje su oni i sestra Janica napravili prve korake i vinuli se u svjetske visine.

“Ovo je moj dom. Ovo je bilo moje trkalište, a sada je izbrisano s lica zemlje“, piše u objavi dok u videu stoji poruka: “Kada srušimo posljednje stablo, kada ulovimo posljednju ribu, kada otrujemo posljednju rijeku, tek tada ćemo shvatiti da ne možemo jesti novac”.

Na njegovu objavu su brzo reagirale i Hrvatske šume te mu predstavile svoj plan.

“Drago mi je što su predstavnici Hrvatskih šuma brzo reagirali na moju prijašnju Facebook i Instagram objavu. Pozvali su me da zajedno razgledamo teren u šumi Marča kod Ivanić Grada na kojem je izvršena sječa te me upoznali sa svojim načinom rada u šumi uz kratku poduku iz šumarstva, a ja sam im iznio svoj pogled.

Hrvatske šume su ove jeseni planirale pošumljavanje dijela tog istog terena na kojem nema dovoljno pomlatka i volio bih da nam se pridružite u ovoj akciji te poduprete pošumljavanje ne samo ovdje nego i u svakoj drugoj prilici”, napisao je Kostelić.


Komentari