HRVATSKI VATERPOLISTI SLOŽNI NAKON PORAZA: ‘Čestitamo im, Mađari su bili bolji’

Hrvatska je u Zagrebu izgubila u finalu vaterpolskog Europa kupa. Bolja je bila Mađarska 10:8. Hrvatski reprezentativci tako nisu uspjeli obraniti naslov iz Rijeke prošle godine.

Mađari su bili kvalitetniji večeras, pogotovo u igri s igračem više, i na kraju su zasluženo slavili. Slažu se s tim i hrvatski reprezentativci.

“Teško je igrati tri utakmice u tri dana, to treba naglasiti. Ipak, čestitke Mađarima na ovakvoj predstavi. Mi smo bili dosta statični i nismo imali ideje u napadu”, rekao je jedan od iskusnijih igrača u hrvatskim redovima, Maro Joković.

Slično govori i izbornik Ivica Tucak.

“Moram čestitati Mađarima koji su večeras bili bolji. Nismo imali potrebnu koncentraciju i tečnost u igri. Iako smo imali šanse, ali puno toga smo promašili da bismo se mogli nadati pozitivnijem rezultatu. Čupali smo se, ali Mađarska je bila bolja, čestitke”, rekao je Tucak.

Unatoč porazu, glavni cilj ovog turnira je ostvaren. Prve tri reprezentacije turnira izborile su plasman na završni turnir Svjetske lige koji će se od 18. do 23. lipnja održati u Beogradu. Uz Mađarsku i Hrvatsku tamo ide Španjolska koja je pobijedila Italiju 9:7.


Komentari