HRVATSKI PAR DO PRVOG ZAJEDNIČKOG FINALA U MONTE CARLU!

Hrvatski Davis Cup reprezentativci, Nikola Mektić i Franko Škugor, plasirali su se u finale parova na ATP turniru tenisača iz serije Masters 1000 u Monte Carlu. U polufinalu su sa 6-4, 6-3 svladali Argentince Maxima Gonzaleza i Horacija Zeballosa.

Hrvatski tenisači tijekom čitavog susreta nisu bili suočeni s niti jednom break-loptom, ukupno su u devet svojih servis-gemova izgubili 10 poena, dok su oni tri puta oduzimali servis argentinskoj kombinaciji, jednom u prvom, a dva puta u drugom setu.

Za Mektića i Škugora ovo će biti prvi zajednički nastup u finalu nekog ATP turnira. Mektić će u nedjelju tražiti svoj sedmi naslov, a već treći na turniru serije Masters 1000. Lani je s Austrijancem Alexanderom Peyom osvojio Madrid, a prije mjesec dana je sa Zeballosom trijumfirao u Indian Wellsu.

Škugor je dosad osvojio četiri naslova, no niti jedan iz serije Masters 1000, ali pokazatelj odlične forme je naslov osvojen prije tjedan dana u Marakešu s Austrijancem Juergenom Melzerom.

Suparnici Mektića i Škugora u finalu bit će Nizozemci Robin Haase i Wesley Koolhof, koji su u polufinalu svladali treće nositelje Britanca Jamieja Murraya i Brazilca Brunu Soaresa 7:6(4), 6:4. Finalni dvoboj igra se u nedjelju od 11.30.

Komentari