Hrvatski Japanac darovao zarađeni novac Dječjem domu u Nazorovoj: ‘Sve što radim, radim za Hrvatsku’

Foto: Facebook/ Satoshi Ishii

I dok mnogi iz Hrvatske bježe ima i onih koji se doseljavaju u naše krajeve. Jedan od malobrojnih je japanski MMA borac iz tima Mirka Filipovića Satoshi Ishii.

Ovaj 32-godišnji osvajač olimpijskog zlata u džudu prije dvije godine se doselio u Hrvatsku i toliko se u nju zaljubio da je odlučio ostati i boriti se pod našom zastavom. Da bi to mogao, morao se odreći japanskog državljanstva, no, kaže, nije mu ni malo žao, piše Večernji.

Ono po čemu je ovaj džudaš poseban je njegovo veliko srce i empatija za druge. Ishii je, naime, novac od zarade u posljednjim MMA mečevima darovao Dječjem domu u Nazorovoj.

“Želio sam pridonijeti Hrvatskoj koja mi je donijela toliko sreće. Ljudi su ovdje predivni, nema diskriminacije, a i vrijeme je lijepo. Sve su to razlozi zbog kojih volim ovu zemlju. I sve što radim, radim za Hrvatsku, a u to se uklapa i moj humanitarni rad koji je usmjeren na djecu”, kazao je Ishii za Večernji.

Da je njegov humanitarni rad usmjeren na djecu pokazao je i posjetom velikogoričkom Klubu osoba s invaliditetom Fuji kada je zajedno s prijateljima iz Pinkyja iznenadio članove Fujija te ih oduševio odradivši trening s njima, a sve je bila njegova ideja.


Komentari