HRVATSKA REPREZENTACIJA ZAPUTILA SE NA SVJETSKO PRVENSTVO! Igra bez najboljeg reprezentativca

Hrvatska reprezentacija u hokeju na ledu završila je s pripremama i u ponedjeljak, 8. travnja krenula u Beograd na IIHF Svjetsko prvenstvo divizije II, grupe A.

Uz Hrvatsku, na prvenstvu nastupaju Australija, Španjolska, Belgija, Kina i Srbija.

Pobjednik će izboriti plasman u viši rang natjecanja, Diviziju I B, dok zadnji seli u Diviziju II B.

Hrvatska, koju vodi glavni trener Enio Sacilotto, je tijekom priprema odigrala dvije utakmice sa slovačkim klubom HC Topolčany. U prvom susretu slavili su Slovaci sa 7-5, a u drugom je slavila Hrvatska rezultatom 9-7.

Zbog ozljede, najbolji hrvatski reprezentativac Borna Rendulić neće zaigrati u Beogradu, ali će se po prvi puta reprezentaciji priključiti Shaone Morrisonn. Tomislav Zanoški koji već godinama brani hrvatske boje, također će zaigrati za reprezentaciju u Beogradu.

Ove godine reprezentacija je pomlađena novim imenima u kojoj za seniorsku vrstu po prvi puta igraju Dominic Rene Čanić, najbolji igrač U20 reprezentacije, Leon Hergešić Adamović, najkorisniji igrač doigravanja prvenstva Hrvatske, a debitanti su i Luka Kramarić te Sven Paulović.

Prvu utakmicu Hrvatska igra u utorak, 9. travnja s domaćinima u 20:30 sati. U 2. kolu hrvatski ‘oklopnici’ će igrati u srijedu u 16.30 protiv Kine, zatim slijedi ogled protiv Belgije u petak, 12. travnja u 13.00 sati. Sa Španjolskom igram u subotu u 16.30 sati, a zadnje kolo je 15. travnja protiv Australije u 13 sati.

POPIS IGRAČA:

VRATARI: Vilim Rosandić, Leon Hergešić Adamović, Vito Nikolić

BRANIČI: Shaone Morrisonn, Marko Tadić, Domen Vedlin, Luka Kramarić, Jan Smolec, Bruno Kegalj, Fran Srketić,

NAPADAČI: Dominik Kanaet, Tomislav Zanoški, Marko Šakić, Dominic Rene Čanić, Luka Mikulić, Ivan Janković, Bruno Fičur, Sven Paulović, Tadija Mirić, Mario Novak, Filip Jarčov, Luka Jarčov, Jan Novotny


Komentari