Hrvatska je izgledala moćno i opasno, no treba im još samo jedna stvar kako bi došli do finala…

Facebook

Rijetko viđeno dobro izdanje naše momčadi, generacije koje u odrastale uz zlatne rukometaše imale su pravi prustovski moment jer su dečki neodoljivo podsjetili na legendarni sastav koji je gazio na Olimpijskim igrama, Svjetskima i Europskim prvenstvima.

Jučer smo jednostavno od prve do posljednje minute utakmice mogli sjediti prekriženih ruku i nogu te lagodno s osmjehom gledati kako Kauboji kidaju Islanđane komadić po komadić. Rijetko viđeno dobro izdanje naše momčadi, generacije koje u odrastale uz zlatne rukometaše imale su pravi prustovski moment jer su dečki neodoljivo podsjetili na legendarni sastav koji je gazio na Olimpijskim igrama, Svjetskima i Europskim prvenstvima.

Odmah valja napomenuti jer se već počelo šuškati kako je Island zapravo loša momčad te kako bi ih onakve bilo tko mogao dobiti. Ne, Island je izrazito jaka i iskusna momčad, ali razlog zbog kojeg jučer nisu igrali dobro, jest igra hrvatske reprezentacije. Od prve minute krenuli su s puno više samopozudanja, što se vidjelo po količini golova koje su utrpali u kratkom vremenu bez puno prtljanja, grešaka i komplikacija. Nadalje, tempo koji su nabili Islanđanima bio je zapravo ključan, očito nisu očekivali brzi protok lopte, niti su očekivali onakvu pokretljivost u obrani i napadu. Ne čudi što nisu očekivali jer ova jučerašnja Hrvatska nije ona koja je igrala protiv Norvežana i Bjelorusa. Ova Hrvatska ide “au pair” Francuzima, Poljacima, Dancima i Španjolcima, ova Hrvatska, s ovakvom igrom može ići do finala.

No, mnogi će se prisjetiti kako je i ranije Hrvatska znala bljesnuti u jednoj utakmici, a kasnije bi se to istopilo. U utakmici s Islandom vjerojatno se i poklopilo da nekoliko igrača (Marić, Čupić, Horvat, Štrlek, Alilović) ima svoj dan, a u mrežu Islanđana ulazilo je gotovo sve, da su i naslijepo šutirali vjerojatno bi ušlo. Teško je očekivati da će ovakvu pucačku formu prenijeti u nastavak natjecanja, ali mogu prenijeti nešto drugo, nešto puno važnije, a to je samopouzdanje.

Onako kako su jučer krenuli trebali bi krenuti u svaku utakmicu. Igrači su igrali praktički opušteno i ležerno, obrana je bila koncentrirana, brza i pravovremana na svakoj lopti. Napad je išao brzo, križanja su bila kirurški precizno odrađena, Islanđani su plivali na sve strane i ostavljali rupe. Pivot su hvatali sve što im je pod ruku došlo i bez problema probijali mreže. Razigravanje je bilo maestralno, lopte precizne, pregled igre vrhunski. Što se tiče vratara vidimo kako se polako vraćaju u formu i to obojica što je važno za ostatak natjecanja.

Kada bi išli tražiti što je bilo loše u jučerašnjoj utakmici teško je da bi našli ijednu zamjerku, rezultat od 37:28 govori sve. Držanje distance 10 golova kroz cijelu utakmicu i to protiv Islanda, smislena i organizirana igra, pokretljivost, koncentriranost, mentalna čvrstoća, dobro vodstvo na terenu. To su sve jako važni faktori koje treba barem probati zadržati za nastavak natjecanja, nije važno ako nekome ne ide šut ili ako obrane ne idu, važno je držati ovakvo sampouzdanje i mentalnu čvrstoću koju su imali jučer. Uspiju li Kauboji zadržati ovakvo mentalno stanje, do finala idu bez problema jer ove godine niti jedna momčad nije previše očarala igrom. Svi su imali uspone i padove, a jučerašnje izdanje Hrvatske, bilo je jedno od najboljih, ako ne i najbolje na prvenstvu.


Komentari