HRVATI NIŽU USPJEHE: Todorović isplivao osobne rekorde u dvama stilovima

Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Mario Todorović nastavio je nizati osobne rekorde na Europskom prvenstvu u Izraelu.

Hrvatski reprezentativac Mario Todorović nastavio je sa vrlo dobrim nastupima i na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u izraelskoj Netanyji. Novi osobni rekord Todorović je isplivao u disciplini 50 metara delfin sa vremenom 23.16 te je zauzeo osmo mjesto u finalu.

Do nastupa u finalu Todorović je došao isplivavši jedanaesto vrijeme kvalifikacija 23.32, dok je još bolje vrijeme ostvario u polufinalnoj utrci 50 metara delfin sa vremenom 23.18.

“Prvi dan natjecanja na Europskom prvenstvu u Izraelu bilo je probijanje leda i trebalo mi je nešto poticaja da dobro otplivam. Prva utrka bila je malo nesigurna, ali imao sam osjećaj da će na 50 metara delfin dobro proći. Trener me motivirao te sam jako zadovoljan svojim nastupom“, izjavio je Mario Todorović.

Todorović je nastupio i u disciplini 50 metara slobodno gdje je postavio novi osobni rekord sa vremenom 21.96 osvojivši dvadeseto mjesto te ga je samo jedna desetinka dijelila do prolaska u polufinale. Disciplinu 100 metara delfin Todorović je isplivao sa vremenom 52.13, dok je u mješovitoj štafeti 4×50 metara završio na jedanaestom mjestu sa vremenom 1:36.08.

Mario Todorović kratko je najavio i sljedeće natjecanje koje ga očekuje: “Ovaj vikend, 12. i 13. prosinca u Rijeci se održava Ekipno prvenstvo Hrvatske na kojem očekujem brzi tempo utrka u kojem je najbitnije skupiti što više bodova za klubove.”

Sljedeća godina donosi nastupe na Prvenstvu Hrvatske, Europskom prvenstvu u velikim bazenima, kao i na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, kao vrhunac sezone.

Komentari