(FOTO) Igrači Medveščaka odbacili palice i odradili neobičan trening

foto: Facebook.com/KHL Medveščak

Igrači Medveščaka su se odlično snašli u novom obliku kondicijskog treninga. 

Nakon 3 pobjede u nizu koje su ostvarili u EBEL prvenstvu, Medvjedi ne miruju. Uz redovite treninge na ledu, u svoj program su ubacili i poseban trening pod trenerskom palicom Marka Čačića, fitness trenera poznatog po specifičnom načinu treniranja s elastičnim gumama.

Riječ je o vrsti treninga neuobičajenim za hokejaše, no ovakva vrsta treninga iznimno je korisna zbog toga što dodatno povećava kondicijsku spremnost, aktivira sve mišiće tijela te sprječava moguće ozljede.

”Bavim se već dugi niz godina treningom s elastičnim gumama i uspješno surađujem s mnogim sportašima te mogu reći kako imamo odlične rezultate što se tiče prevencije ozljeda i fizičke pripremljenosti. Velika mi je čast što sam imao danas priliku upoznati hokejaše Medveščaka s ovakvom vrstom treninga. Dečki su se odlično snašli u njima ‘netipičnim’ uvjetima, pravi su profesionalci i siguran sam da će imati jako uspješnu sezonu, a nadam se da će im ovaj trening koristiti”, izjavio je Marko Čačić.

Medvjedi su bili pozitivno iznenađeni ovakvom vrstom treninga te će nastaviti povremeno trenirati na ovaj način i u budućnosti kako bi bili što spremniji za izazove koji su pred njima.


”Prvi puta sam se susreo s ovakvim načinom treniranja uz pomoć elastičnih guma i mogu reći da iako izgleda prilično jednostavno, ovakav trening zahtijeva iznimnu fizičku i kondicijsku spremnost. Najljepše je trenirati na ledu i  najsretniji smo kada treniramo na našem terenu, ali mogu reći kako nam je ovaj trening također bio zabavan i jako koristan”, izjavio je mladi igrač Medvjeda Ivan Janković.

medvjedi1

medvjedi2

Komentari

loading...