Filip Hrgović u priznanju otkrio da je zbog ‘gluposti’ završio u zatvoru

foto: Facebook.com

Hrvatski profesionalni boksač Filip Hrgović gostovao je u emisiji Veto na N1 televiziji. 

Naš 25-godišnji borac, iako je ušao u profesionalne vode, u razgovoru je kazao kako nije odustao od osvajanja zlatne olimpijske medalje.

“Od zadnje Olimpijade profesionalni boksači smiju nastupati na Olimpijskim igrama i želim da moj raspored bude slobodan uoči idućih Olimpijskih igara jer se nadam nastupu i to je bio uvjet mog petogodišnjeg profesionalnog ugovora. Da moram birati, olimpijsko zlato bih prije osvojio nego naslov svjetskog prvaka u boksu. Moje olimpijsko zlato je nešto što je moj san i što me drži od malena i to mi je bitnije nego ikakvi novci koji se vrte u milijunima danas u boksu”, kazao je Hrgović za N1.

Hrgović je otkrio i doista zanimljiv detalj iz svog života. Naime, završio je u zatvoru u Kazahstanu zbog neznanja.

“‘Mi smo tamo boksali svjetsku boksačku ligu i zaradio sam određeni, veći iznos novca. Tada sam živio od stipendije i taj novac je za hrvatske i kazahstanske prilike bio veliki novac i želio sam taj novac odnijeti u Hrvatsku. Nisam znao za pravilo da kada nosiš veći iznos novca od 10.000 dolara da to moraš prijaviti. Na aerodromu su me zaustavili i uzeli novac i završio sam u pritvoru. Imao sam sreće da je predsjednik boksačkog kluba za koji sam boksao bio tamo utjecajni političar pa su me vratili u boksački kamp na mjesec dana dok nismo dokazali da je to čist novac koji sam pošteno zaradio i platio poreze”, otkrio je Filip Hrgović u Vetu i dodao:

“Ne volim se toga sjetiti, užasno iskustvo, ali dobra škola”.

Nakon dugogodišnje suradnje s trenerom Leonardom Pijetrajom Hrgović je otkrio zbog čega je prekinuo suradnju.

“To nema veze sa financijama kao što on priča. Razišli smo se zbog ljudskih razloga, naš odnos nije funkcionirao zadnjih nekoliko godina. Ja sam sve svoje obveze s financijske strane podmirivao i podmirit ću, ali jednostavno nisam mogao s njim s ljudske strane funkcionirati. On to jako dobro zna, ali u javnosti prezentira jednu drugačiju priču, traži neki alibi. Nije mi žao što nisam više s njim, da mi je – ostao bih s njim, ali povjerenje na ljudskoj osnovi se izgubilo i propadao bi kao čovjek da sam ostao s njime”, kazao je Hrgović.


Komentari