FILIP HRGOVIĆ VRATIO SE U ZAGREB: ‘Moja realnost je rad, dvorana i obitelj’

Facebook/Filip Hrgović

Filip Hrgović (23) osvojio je europsko zlato i postao prvi Hrvat na europskom tronu nakon Mate Parlova prije 42 godine. Hrvoje Sep okitio se brončanom medaljom…

“Sve ovo jako lijepo izgleda, to je prava parada, hvala svima, No, moj život i realnost je  nešto posve  drugo. Moja realnost je dvorana, rad s mojim trenerom Leonardom, moja realnost je moja obitelj koja već 10 godina živi za mene i moj uspjeh. Prije svega, moram zahvaliti trenerima, baš na svemu”, rekao je na prigodnoj konferenciji za novinar novi europski prvak u super-teškoj kategoriji Filip Hrgović.

“Mislim da još nisam naslijedio Matu Parlova, ali da sam na dobrom putu – jesam. Trebati ćejoš puno medalja da bi se stavio uz rame  s hrvatskom boksačkom legendom, Matom Parlovom. Čeka me svjetska smotra , to je turnirski način borbi, odlučuju sitnice. Ne smijem se zanositi ovim rezultatom, već se remotivirati i krenuti u juriš na svjetski vrh“, dodao je još europski prvak.

Hrvoje Sep, osvajač brončanog odličja s nedavnog Europskog  prvenstva rekao je pred novinarima:

“Nije neka tajna ako sportaš kaže da nije zadovoljan s brončanom medaljom. naš je pristup, kojeg smo dobili od trenera Leonarda Pijetraja, jest da se uvijek dođe do kraja, do vrha. Opet, naš uspjeh je golem, naši ciljevi su svjetski i olimpijski tronovi, zlatne medalje na velkim natjecanjima”.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Mi u našem klubu uvijek pucamo na vrh. Idemo dalje, ne smijemo stavljati teren na Hrgovića. Ne znamo kada će ići u profesionalce, za njega postoji samo svjetsko prvenstvo za mjesec i pol dana.[/box]

Trener Leonardo Pijetraj,  pak, ustvrdio je…

“Nikad se ne mogu žaliti na medije. Vjerojatno će se uz ove rezultate pronaći novac da se ubuduće boks prenosi izravno i na Hrvatskoj teviziji.   Uvijek govorim da je sve osim zlata  neuspjeh, tako ja odgajam svoje boksače, Znam kvalitete svojih momaka, znam na koji način pristupamo. Za naš klub bronca nije velik rezultat, a za Hrvatsku jest. Mi u našem klubu uvijek pucamo na vrh.
Idemo dalje, ne smijemo stavljati teren na Hrgovića.  Ne znamo kada će ići u profesionalce, za njega postoji  samo svjetsko prvenstvo za mjesec i pol dana. Nikakve planove nećemo raditi. Da to ne bude upucavanje Bandiću, ali moram istaći da nam je pomogao glede dvorane.  Dakle, suradnja ne znači dobiti novac, ne postoji samo crno ili bijelo. Evo, neka vam netko dođe i kaže da nema novaca za osvojiti medalju ja ću vam reći da laže. Evo, mi smo do medalje došli bez novca. Nadam se da ćemo ubuduće dobiti jači vjetar u leđa. Mi smo od 41 zemlja koja je sudjelovala na europskoj smotri bili peti.  Svaki hrvatski boksač u posljednjih 40 godina sanjao je da se njegovo ime nađe uz Matu Parlova, a Filip je dočekao upravo tu čast. Ovo je veliki korak naprijed za sve nas, posebice za Hrvoja i Filipa, te mene kao trenera“, kazao je Pijetraj.

>>> ROMANTIČNI ZLATNI DEČKO KOJI JE POKORIO EUROPU: Bojao se cura, sve dok nije došla ona…


Komentari