DOBILI NAS NA JEFTIN SPORTSKI TRIK: Je li moguće da je ovo razlog neuspjehu naših rukometaša? (FOTO)

Facebook

Svakome tko donekle prati sport i tko prati sve što se događa izvan terena moglo je biti jasno kako nam se smiješi katastrofa protiv Španjolaca.

Otkako je hrvatska rukometna vrsta napravila povijesni podvig protiv Poljaka na njihovom terenu pobjedivši ih s apstraktnih 14 razlike i ostvarila neočekivan plasman u polufinale, cijeli svijet ne prestaje brujati o buđenju rukometne velesile koja je godinama žarila i palila po Europi i svijetu. Sve je bilo basnoslovno i mirisalo je na finale, Nijemci su nas posebno obradovali izbacivši u produžecima Norvešku koja nam je priredila noćnu moru na početku prvenstva, a svi znamo kako prolazi Njemačka kada igra protiv Hrvatske. No, dogodilo se ono što se nikako nije smjelo dogoditi.

Svakome tko donekle prati sport i tko prati sve što se događa izvan terena moglo je biti jasno kako nam se smiješi katastrofa protiv Španjolaca. Izvan samog terena postoji jedna cijela sfera koja radi svojevrsno “nabrijavanje” uoči utakmice. Na stranu sada umor igrača, pa i Španjolci i Nijemci i Norvežani išli su umorni u ove utakmice, tako da se umor mora pribrojati svima. Usredotočimo se na ono što se događalo u ova dva dana razmaka između utakmice s Poljskom i one jučerašnje sa Španjolcima.

Kratko i jasno, odleijelo se u nebesa. Igrači su proglašeni čudotvorcima, hvalilo ih se na sve strane, treneri pred su ih nahvalili pred medijima, jedni druge su hvalili pred svima, pa onda su isto radili strani mediji, domaći mediji i očito se stvorio dojam da nam nitko više ne može stati na kraj. Počelo se podcjenjivati Španjolce, nazivalo ih se starijima, umanjivale su se kvalitete njihovih igrača i tražile se “dlake u jajetu” kako bi se degradiralo protivnika. S druge strane sami Španjolci ostali su dosta tihi i mirni i nisu previše “hypali” atmosferu oko utakmice, već su nam na svojevrstan način poručili “vidjet ćemo kako će završiti”. Kako bi nam dali lažnu injekciju samopouzdanja koristili su i klasičnu metodu “pila naopako” i samo sebi umanjivali šanse i davali nama dodatan “vjetar u leđa”.

Facebook
Facebook

I što se na koncu dogodilo? Cijela ta taktika “pusti ih neka se busaju u prsa” urodila je plodom. Hrvatska je izašla na teren samouvjereno s velikim povjerenjem u taktiku i u spremnost igrača, a Španjolci su odigrali klasičnu, boksačkim rječnikom rečeno “rope-a-dope” taktiku. Dali su našim dečkima prostora da pokažu što su pripremili za ovu utakmicu, naši su dobro zagrizli fintu i otkrili sve karte i dosta se potrošili. I onda kreće ofenziva. Španjolska je od sumorne i neorganzirane momčadi s početka utakmice prerasla u stroj koji gazi sve pred sobom. Dečki se nisu stigli ni snaći, a Španjolci su ih izmorili brzim akcijama i prebrojavali ih kao amatere. Agunagalde je odradio lavovski posao na crti, krila su nas masakrirala, a obrana je djelovala pogubljeno. Svatko tko je obraćao pažnju na “hypanje” prije utakmice mogao je već kod preokreta Španjolaca u prvom poluvremenu vidjeti da ovo neće izaći na dobro.

Znamo svi kako je završilo, mreža je napunjena, igrači su bili razočarani čak i uplakani, tražio se krivac. Nitko od pojedinaca nije kriv za ovo, kriv je bio samo malo prebahat pristup s kojim se ušlo u utakmicu. No, nećemo momcima uzeti za zlo što ih je euforija ponijela, napravili su ipak nešto što nitko nije očekivao, ispisali su povijest, a onda naučili vrijednu lekciju. Sada još samo predstoji ponosno završiti turnir i uzeti to vrijedno treće mjesto. Još jednom, čestitke momcima na odličnom prvenstvu, zaslužili ste i zlato, ali eto, utakmica s Poljskom bila je dovoljno zlatna.

>>> NAVIJAČ KOJI JE PREŽIVIO NADNARAVNI SPEKTAKL: Pročitajte svjedočanstvo rukometnog čuda u Poljskoj!

>>> PA KAKO IH NIJE SRAMOTA? Nevjerojatno je što je EHF napravio Hrvatskoj uoči polufinala (VIDEO)


Komentari