DOBAR NASTUP MLADIH BOKSAČA: Kombijem do bronce u Ukrajini!

facebook/bk leonardo

Mladi hrvatski boksački reprezentativci pod vodstvom izbornika Dragana Vidaića i trenera Dalibora Čibarića imali su zapažene nastupe na Europskom kadetskom prvenstvu u ukrajinskom gradu Lavovu.

Valja istaknuti da su mladi boksači i treneri u Ukrajinu putovali automobilom i kombijem te su tako u ne baš ugodnoj vožnji prešli tisuće kilometara kako bi što dostojnije predstavili Hrvatsku.

Od mladih hrvatskih boksačkih uzdanica najbolji rezultat ostvario je Matej Uremović osvojivši brončanu medalju. Talentirani Riječanin je u četvrtfinalu kategorije do 80 kg pobijedio Moldavca Adriana Biuhaniuca 2:1, a u polufinalu je srčanim nastupom sve tri runde odlično parirao Ircu O’Reillyju, no na koncu su suci jednoglasnom odlukom presudili u korist Irca. Treba pohvaliti i njegove kolege iz reprezentacije na glasnoj podršci tijekom cijelog meča. Matej je tako postao dvostruki osvajač europske medalje, nakon bronce sa Europskog prvenstva mlađih kadeta u Dublinu 2013. godine.

“Ovo je veliki uspjeh. Matej je ušao kao rezerva i otišao je do kraja”, zadovoljan je nastupom bio izbornik Dragan Vidaić.

Ivan Šegrt je u kategoriji izgubio u borbi za četvrtfinale kategorije do 66 kilograma Europskog prvenstva u Ukraini. Član BK Sesvete je u vrlo tijesnom meču izgubio na bodove od Šveđanina Amada Doskija. Prema mišljenju izbornika Vidaića, naš je reprezentativac pokazao više u meču te je očigledno zakinut kod sudaca.

Dvojica mladih boksača BK Leonardo, Mladen Sobjeslavski i Josip Gečević bodovno su poraženi u osmini finala. Mladen je izgubio od favoriziranog domaćeg boksača, inače europskog prvaka Ivana Papakina (kategorija do 70 kg), a Josip od Bjelorusa Mikajljuka (kategorija do 63 kg). “Bjelorus je za nijansu bio bolji od Josipa, dok je Mladen Sobjeslavski odmah u prvom kolu ždrijeba izvukao glavnog favorita koji je i predstavljen kao najveća mlada zvijezda i vođa novog ukrajinskog vala. Riječ je o višestrukom osvajaču jakih turnira, dobrom tehničaru i opasnom boksaču, no Mladen je odradio odličan meč i pružio dobar otpor. Pitanje je kako bi meč završio da se nije održavao u Ukrajini”, kazao nam je trener Čibarić.

Boksači BK Leonardo su nakon ispadanja iskoristili priliku za sparinge sa mladim boksačima koji su trenutni europski vrh u svojem uzrastu, što im je koristilo kao veliko iskustvo za budućnost, a od sljedećih velikih natjecanja očekuje ih Svjetsko kadetsko prvenstvo (Sankt Peterburg, Rusija) u rujnu i Svjetsko prvenstvo za mlađe seniore u studenom gdje BK Leonardo ima četiri državna prvaka.

“Spremamo se i za to prvenstvo, napravit ćemo par kontrolnih sparinga gdje ćemo vidjeti formu ostatka reprezentacije, a samo najspremniji će ići na turnir kako nebi uzalud trošili novac”, objasnio je buduće planove trener BK Leonardo Dalibor Čibarić, koji je ujedno i izbornik mlađe seniorske reprezentacije.

Našim mladim boksačima želimo uspjeh u daljnjim natjecanjima!


Komentari