CRO COP UOČI VELIKE BORBE: ‘Došao sam tu pobijediti, kako god znam’

Mirko Cro Cop Filipović/Facebook

Mirko Filipović u noći sa subote na nedjelju borit će se protiv Roya Nelsona u SAD-u. To će biti njihov prvi susret nakon 2011. kada ga je Nelson pobijedio na UFC-u. No, sada će se sukobiti kao borci Bellatora.

Cro Copu će ovo biti sedmi revanš u karijeri. Ono što oduševljava je činjenica da niti jednom dosad takav okršaj nije izgubio, a ne misli ni ovaj put.

“Učinit ću što god treba. Ako će odlučivati bodovi, odlučivat će bodovi – ako vidim priliku da ranije završim borbu, ranije ću završiti borbu”, najavio je Mirko Amerikancima uoči borbe, pa rekao što misli o protivniku.

“Ništa impresivno. Ali Nelson je uvijek neugodan protivnik. Težak je, dobar je hrvač, dobar je u jiu-jitsuu, može primiti puno udaraca. To mu je najveća prednost, može primiti više od bilo koga. Ali u dobroj sam formi i uopće se ne brinem.”

S Nelsonom se trebao boriti prošle godine, ali ga je spriječila ozljeda koljena. Nakon operacije i oporavka potpuno je spreman za povratak. Pitali su ga zašto se opet bori kad se već dvaput opraštao.

“Normalna je stvar da ljudi objave odlazak u mirovinu pa se vrate. Neki to ne razumiju. Sigurno se neću moći boriti još dugo, 44 su mi godine, dobro se osjećam, ali svakome prije ili kasnije prođe vrijeme. Nekima se to dogodi s 33, nekima s 45, 46, 44, 40… Sve ovisi o načinu života, o tome pušiš li, treniraš li svaki dan ili samo kad krenu pripreme za borbu, pa genetika…”

Amerikance je impresionirao Mirkov mišićav izgled uoči ove borbe koji uopće ne odaje tijelo 44-godišnjak.

“Nisam ništa mijenjao u treningu. Sad sam puno stariji, metabolizam mi je sporiji. Kad sam se borio u Priedu, bio sam na 102-103 kg, sad sam na 110”, objasnio je Cro Cop i za kraj poslao poruku.

“Došao sam tu pobijediti. Kako god znam.”


Komentari