CRO COP UNIŠTIO NELSONA! Osveta koja se čekala osam godina

Mirko Filipović pobijedio je Roya Nelsona, na Bellatoru 216, odlukom sudaca nakon tri runde. Bio je to revanš iz 2011. godine kada je Mirko izgubio u UFC-u od Amerikanca.

Cro Cop je dosta dobro otvorio meč. Sjajno je plasirao nekoliko dobrih udaraca u Nelsonovo tijelo, jednom je zaprijetio i laktom, a dobro je sjela i Mirkova noga u Nelsonovu jetru. Amerikanac je bio dosta oprezan u prvoj rundi.

U drugoj rundi Cro Cop je pokazao najviše. U okršaju dvojice veterana s Mirkove strane sijevali su aperkati, low-kickovi, high-kickovi, no Nelson je sve odlično podnosio, kao u najboljim danima svoje karijere.

Hrvatski borac je u trećoj rundi dugo dominirao u stojci, sve dok ga Nelson nije srušio na pod, minutu prije kraja borbe. Amerikanac mu je u nekoliko navrata opasno zaprijetio, no Mirko je, zahvaljujući iskustvu i boljoj fizičkoj spremnosti, uspio izbjeći Nelsonove napade i na kraju apsolutno zasluženo slavio u velikom revanšu koji je čekao sedam i pol godina.

“Bilo mi je mentalno teže nego fizički. Teško mi je reći je li mi sada teže boriti se s 44 godine ili kada sam bio mlađi. Ono što je najvažnije je da se osjećam jako dobro”, rekao Cro Cop nakon pobjede.

Za 44-godišnjeg Filipovića je ovo deseta uzastopna pobjeda, a u borbi u kojoj je bio taktički dominantniji obranio je sve pokušaje Amerikanca da ga sruši. Također, to je 38. pobjeda u karijeri Cro Copa u kojoj ima i 11 poraza te dva remija.


Komentari