Član hrvatske boksačke reprezentacije pozitivan na koronavirus

FOTO: HOO

Glavni trener Boksačkog kluba Gladijator, Tomo Kadić, nalazi se već peti dan u samoizolaciji nakon povratka s olimpijskih kvalifikacija iz Londona, piše FightSite.

U iskrenom obraćanju otkrio je kako je jedan član reprezentacije pozitivan na koronavirus te da još nekoliko njih ima simptome. Izrazio je i veliko razočaranje u ponašanje Boksačkog saveza i institucija prema njima nakon što su se vratili u Zagreb.

Tomo Kadić se odmah po povratku u Zagreb samoizolirao. Tamo će provesti minimalno dva tjedna, a tim putem na svojim profilima na Facebooku i Instagramu svakodnevno održava kontakt s prijateljima i pratiteljima.

Kadić je otkrio kako se reprezentacija nažalost nije vratila netaknuta po pitanju zdravlja. Naime, jedan član se odlučio testirati, a tijekom jučerašnjeg dana mu je došao i rezultat.

“Danas sam iščekivao rezultate testiranja na koronu jednog našeg kolege iz reprezentacije koji se bio testirati. Javili su mu da je pozitivan. Samim time sam vjerojatno i ja, kao moguće i ostali kolege iz reprezentacije. To nije baš lagan osjećaj za progurati. Nemam straha to reći jer želim sve potaknuti da shvate da je situacija ozbiljna. Nemate se pravo kockati sa životima nečijih djedova i baka ili nekome drugome uskratiti priliku da vidi svoje najdraže samo zato što vi na to gledate drugačije. Ja sam ovo shvatio vrlo ozbiljno i tako sam se postavio čim smo došli iz Londona”, rekao je Kadić.

Onda se okrenuo dijelu gdje je odlučio izraziti razočaranje prema tome kako se prema njima ponio u prvom redu Hrvatski boksački savez. Ne može shvatiti da nisu dobili nikakvu podršku od glavne boksačke institucije u državi te kako im isti nisu osigurali nikakve sigurnosne uvjete. Kako pri polasku u London, tako i pri povratku, a njegovo obraćanje javnosti možete vidjeti u videu niže.

4. Runda je iza. 5. Runda je ispred, i sad kreće prava borba jer nakon nekih saznanja ovo će bit najteži dio.Danas sam vam pričao punih 14.30 minuta u kojem sam odlučio otkrit istinu i razočaranje, ali i bolna saznanja.Nije lako, ali probati ćemo se izboriti svi zajedno za bolje sutra.#izborimosezajedno

Gepostet von Tomo Kadić am Sonntag, 22. März 2020

 


Komentari