Princeze osvojile trostruku krunu!

foto: SK Princ

Igračice SK Princ odigrale su posljednju utakmicu regularnog dijela sezone, u kojem su sa 18-17 svladale drugu zagrebačku momčad, Lady Pirates i tako osvojile Prvenstvo Hrvatske. 

Pod svjetlima reflektora, u 20:30 h po zadnji put ove godine susrela su se dva rivala na Jarunu. Utakmica je trajala puna tri sata, što doista rijetki pamte. Stalni preokreti, duge izmjene te pregršt udaraca i dinamičnost utakmice zasigurno bi opisali ovu utakmicu.

Sve je krenulo vodstvom Lady Piratesa, no ubrzo nakon toga princeze su izjednačile pa netom i povele. No, princeze su sve zajedno odlučile malo zakomplicirati i još dodatno produljiti. Iz izmjene u izmjenu bilo je napeto, gusto, no posebno treba istaknuti triple Lucije Babić koji je princeze u 6. inningu dovele u vodstvo.

Nakon toga potrebna je bila “samo” obrana, out, pa out, dva vani, 7. Inning pune baze, na udaranju Anja Radelić (kasnije proglašena kao najbolja udaračica Prvenstva Hrvatske), napetost u zraku. Full count, posljednji pitch je bačen Katarini Prskalo u rukavicu, i ni manje ni više samouvjereno baca pick off na treću bazu i uzima posljednji out. Dramatičan završetak, dramatične utakmice i teško izborena pobjeda od samo 1 razlike.

Princeze su tako sjajno završile sezonu, ponovno su osvojile trostruku krunu. Za kraj uslijedila je podjela pehara te individualnih nagrada, za najboljeg pitchera proglašena je Tihana Županić, koja u ovom trenutku studira u Americi, trenira i igra, a najbolji udarač igračica Lady Piratesa Anja Radelić, i kao MVP, Lorena Oreščanin iz Princa.

Ovaj vikend princeze organiziraju prijateljski međunarodni turnir “Ball Game” na Jarunu. Utakmice počinju u petak popodne od 17 h, te se igra cijelu subotu i nedjelju. Dođite na Jarun i pogledajte zadnje utakmice ove sezone!


Komentari