Bravo za cure: Softball klub Princ treći u Euroligi!

foto: Mario Ivić

Na zagrebačkom Jarunu ovog vikenda odigran je finalni turnir Eurolige u softballu. 

Prvu utakmicu u 10 sati na A terenu su igrali Princ Zagreb protiv mađarskih Budapest Redsa.  Utakmica je završila pobjedom naših djevojaka 18-16. Mađarke su igrale dobro, ali je Princ ipak bio za nijansu bolji. Utakmicu nakon Princ je izgubio od slovačke Trnave Panthersa 11-2 . Ostale ekipe su odigrale očekivano te je poredak ostao isti kao prije finalnog turnira.

Dan nakon, u nedjelju, igrao se playoff. Princ je opet igrao prvu utakmicu u danu u 10 sati na B terenu protiv Lady Pirates za 3 mjesto.

Lady Pirates su započele napad dobro, a dobra obrana princeza je krenula u drugom inningu nakon što su Lady Pirates osvojile 3 boda. No, igračice Princa počele su sjajno udarati, bilo je puno hitova te su na kraju slavile uverljivo sa 13-3. Time se Princ plasirao u polufinale.

Istovremeno je momčad iz Bratislave, Apollo, pobijedila Trnavu, čime se Apolo plasirao direktno u finale.

Dva poraza od Slovakinja

U polufinalu igračice Princa su se ponovno susrele s Trnava Panthersicama, utakmica je bila napeta od početka, jer je pobjednik išao u finale. U 6. inningu Slovakinje su vodile 3-2 i Princ je bio u napadu, trkači su bili na trećoj i drugoj bazi. U pokušaju osvajanja boda za izjednačenje Princ nije uspio, pitcher i catcher su odigrali akciju i izbacili trkača na trećoj bazi.

U 7. inningu je Princ izbacio 3 igrača bez osvojenog boda. Djevojke Princa su imale zadnji napad, ali nisu uspjele osvojiti 2 boda za pobjedu i time su Trnava Panthers ušli u finale pobjedom 3-2.

U finalu su se sastale dvije slovačke momčadi, Trnava Panthers i Apollo Bratislava. Prvo mjesto je zasluženo osvojio Apollo. Drugo mjesto je pripalo Trnava Panthersima, dok su Princeze osvojile treće mjesto.

Konačni poredak:

1. Apollo Bratislava (SVK)

2. Trnava Panthers (SVK)

3. Softball klub Princ (CRO)

4. Lady Pirates (CRO)

5. Budapest Reds (HUN)

6. Astros Softball Club (HUN)

Za vikend se igra polufinalne i finalne utakmice Zagrebačkog prvenstva za seniorke, i finalni turniri mladeži (djeca do 13 godina), jedan od zadnjih vikenda softball sezone.

foto: Mario Ivić
foto: Mario Ivić


Komentari