‘BOCKANJE’ SRBIJE I HRVATSKE prije ogleda u bazenu: ‘Tesla je Srbin! – Iz Hrvatske’

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Europsko vaterpolsko prvenstvo u Beogradu počelo “bockanjem”.

Hrvatska i Srbija danas će u 20:30 skočiti u bazen, no kako to obično bude u većini slučajeva susreti ovih dviju zemalja nisu prošli  bez “bockanja”. Kod dvije trenutačno najjače reprezentacije na svijetu ni ovaj put nije nedostajalo tenzija. Ulaznice za utakmicu su planule, a susret koji možete pratiti na HRT4 odigrat će se pred 11.000 gledatelja.

“Velika je to vaterpolska priča, ipak se sastaju dvije reprezentacije koje su lani odigrale dva finala. Na našu žalost oba puta Srbija je bila uspješnija. Nedjeljna utakmica je samo jedna u preliminarnoj fazi i nema preveliki značaj jer turnir je dug. Učinit ćemo sve da pobijedimo, pokušat ćemo Srbiju uhvatiti na spavanju “, rekao je hrvatski izbornik Ivica Tucak na jučerašnjoj službenoj konferenciji za novinare, piše VL.

Kapice hrvatskih boja zastupao je i kapetan Josip Pavić:

“I Srbija i Hrvatska već su se kvalificirale za OI, pa je zbog toga pritisak manji. Srbija je ogroman favorit i sve osim njezine pobjede bit će veliko iznenađenje. Mi smo sa srpskim igračima u prijateljskim odnosima i tako će i ostati a nedjeljna utakmica bit će prilika za uživanje”, istaknuo je naš vratar.

“I drago mi je da srbijanski izbornik Dejan Savić na majici ima hrvatskog igrača.”, osvrnuo se na majicu na kojoj je bio lik Nikole Tesle s vaterpolskom kapicom.

“Tesla je Srbin”, pomalo uzrujano rekao je Savić, na što je Pavić smiješeći se dobacio: “Iz Hrvatske!”

“Preuzimamo odgovornost favorita, to je naša obveza prema srpskom vaterpolu”,  zaključio je izbornik Srbije.

Srbija, Hrvatska i Grčka osigurale su nastup u Riju, a ogledi u Beogradu će dati još jednog putnika, dok ostale očekuju kvalifikacije.


Komentari