Blanka Vlašić otvorila dušu: ‘Pala sam u depresiju, a onda sam se preobratila’

Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

Jedna od naših najuspješnijih sportašica, Blanka Vlašić, otkrila je kako je prebrodila najteže životne trenutke. 

Blanka je u srijedu gostovala na tribini u Ljubuškom u crkvi sv. Ante na Humcu te je otvoreno pričala o teškoj životnoj situaciji. Upravo zbog svjedočenja vjere, Blanka je znala u pojedinim medijima biti meta izrugivanja, a u Ljubuškom je pričala kako joj je vjera pomogola, pišu grude-online.info, a prenosi Slobodna Dalmacija.

“Sve je nekako počelo s ozljedom. Sigurna sam da mi je Gospodin progovorio oduzevši mi ono najdraže, ono za što sam živjela, kako bi mi pokazao da postoji nešto bolje i slađe od pobjeda i od onoga što ja smatram najvećim ostvarenjem”, započela je Blanka.

“U jednome sam trenutku, iz svoje tadašnje svjetovne perspektive, ostala bez svega: nisam mogla trenirati, hodati i nisam imala volje za takvim životom, povukla sam se u sebe, postala sam depresivna. Imala sam osjećaj da ja više nisam Blanka ako ne skačem, ako ne treniram. I u tom životu, gdje nije bilo mjesta ni za koga, Gospodin je pronašao mjesto za sebe”, priča Blanka.

Vjera joj je, kaže, otvorila oči. Na teške trenutke danas više ne gleda na isti način kako je gledala tada.

“Okolnosti koje su se dogodile zapravo su bile za mene velika milost jer je On na taj način mene pripremio za naše upoznavanje, da se ja prisjetim Boga. To je bio početak jednoga novoga života“, rekla je hrvatska atletičarka.

“Ja sam bila onaj klasični ‘naporni’ obraćenik. Kako sam se ja obratila, htjela sam svima pomoći u tome te im možda nekad i bila onaj nesnosni obraćenik”, malo se i našalila Blanka te dodala:

“Postoji strah od nepoznatoga, a to je moj život u kojem se ja neću više ostvarivati kao sportašica i neću raditi ono što radim cijeli svoj život. To će biti golema promjena, ali ja sve to prepuštam Gospodinu i znam da će On učiniti ono što je najbolje za mene.”

Na kraju Blankina svjedočenja svi okupljeni su joj postavljali pitanja, na koja je ona rado odgovarala.

 

Komentari