BLANKA VLAŠIĆ I ANA ŠIMIĆ izborile finale skoka u vis

Facebook

Naše atletičarke uspješno su krenule u kvalifikacije svjetskog prvenstva u Pekingu.

Dvostruka svjetska prvakinja (Osaka 2007, Berlin 2009) Blanka Vlašić je u kvalifikacije na stadionu na kojemu je prije sedam godina osvojila olimpijsko srebro krenula na visini od 1.85m, koju je svladala iz prve, a isto je ponovila i na 1.89m, te 1.92m, dok je Ana Šimić izvela skok više jer je u natjecanje krenula na visini od 1.80m.

Sve tri hrvatske predstavnice koje su nastupile u jutarnjim kvalifikacijama šestog dana Svjetskog atletskog prvenstva u Pekingu bile su uspješne, Blanka Vlašić (31) i Ana Šimić (25) plasirale su se u finale skoka u vis, dok je Andrea Ivančević (31) izborila prolazak u polufinale na 100 metara s preponama.

Vlašić i Šimić su kvalifikacije visa odradile bez pogreške, obe su sve visine preskočile iz prvog pokušaja, a za plasman u finale bilo im je dovoljno svladati letvicu na visini od 1.92 metara iako je kvalifikacijska norma bila 1.94m. No, kako je preko 1.92m skočilo 13 visašica, suci su odlučili kako će njima svima dopustiti nastup u subotnjem finalu koje je na programu od 12.30 sati.

UzBlanku, po samo tri skoka izvele su još aktualna olimpijska pobjednica i vlasnica najboljeg rezultata ove sezone Ruskinja Ana Čičerova (33) i europska prvakinja Španjolka Ruth Beitia (36), dok je ukupno osam skakačica u finale prošlo bez rušenja.

Ivančević je u polufinale utrke na 100m prepone prošla kao trećeplasirana iz svoje kvalifikacijske skupine i to s vremenom od 12.88 sekundi, što je samo stotinku sporije od njezina i hrvatskog rekorda kojega je postavila 7. srpnja u Szekesfehervaru, piše dnevno.hr.

Komentari