Bivši reprezentativac Hrvatske otkrio zašto će odsad igrati za Srbiju

foto: wikimedia.commons

Bivši rukometaš PPD Zagreba i hrvatske reprezentacije odlučio je odjenuti nacionalni dres Srbije. 

Stefan Vujić (26) odlučio je napraviti zaokret u reprezentativnoj karijeri te na predstojećem Europskom prvenstvu koje se odigrava u Hrvatskoj odjenuti dres Srbije. To je odmah postala interesantna vijest u svim hrvatskim, ali i srpskim medijima, pogotovo iz razloga što je Vujić već odigrao nekoliko utakmica za hrvatsku reprezentaciju. Za one koji ne znaju, Vujić je donedavno nosio dres PPD Zagreba, rođen je u Rijeci, a živio u Umagu, gdje su mu roditelji doselili iz Srbije.

Vujić, koji sada igra u rumunjskoj Steaui, objasnio je razloge ovakve odluke.

“Prije svega, ne bih htio dizati veliku prašinu. Iskreno, već sam neko vrijeme u kontaktu s izbornikom Cvetkovićem i trenerom reprezentacije Isakovićem. Ideja se rodila u razgovoru s klupskim suigračima Ivanom Dimitrijevićem i Milošem Kostadinovićem. Došli smo na temu mojih korijena. Oni su spomenuli da imam pravo igrati za Srbiju, na što sam ja rekao – pa zašto ne? Nakon toga sam kontaktirao trenera Isakovića i krenuli smo u realizaciju”, kazao je Vujić koji je dodao i kako se nije zamarao mogućim reakcijama.

“Tamo gdje sam tražio podršku i razumijevanje, tamo sam je i dobio i to je ono najbitnije. Običan sam sportaš koji prati svoje snove i želi napredovati. Svi koji me poznaju znaju koliko sam truda, znoja i na kraju zdravlja nesebično dao ovom sportu. Stoga smatram da zaslužujem sebi dati šansu. Tko želi, razumjet će, a tko neće, ne mora”, zaključio je Vujić u razgovoru za portal Balkan Handball.

Zanimljivo, Vujić će u dresu Srbije igrati na EP u prvom kolu upravo protiv naše reprezentacije u Splitu.


Komentari