‘Bad boy’ NHL-a novi trener Medveščaka

medvescak.com

Medveščakov roster za 2015./2016. KHL sezonu sve je širi, nakon devetorice novih igrača u klub je stigao i novi trener – Gordie Dwyer.

Tridesetsedmogodišnjem Kanađaninu, bivšem NHL-ovcu, ovo će biti prvi angažman u KHL-u, ali i u europskom klubu gdje će raditi kao glavni trener. Dosad je radio kao glavni trener kanadskih momčadi te kao pomoćni trener kanadske reprezentacije do 18 godina.

”Ovo je za mene odlična prilika i veliki korak naprijed koji će mi sigurno omogućiti i napredak u karijeri, što želim i opravdati. Drago mi je što mi je Medveščak ukazao povjerenje i omogućio tu priliku, a ja obećajem da ću dati sve od sebe da ova momčad ima pobjednički karakter, ne bude lak suparnik suparničkim momčadima i da ne razočara svoje navijače”, rekao je za početak Dwyer najavljujući svoj dolazak u Zagreb.

Dwyer se od profesionalne igračke karijere oprostio 2009. godine, da bi se odmah nakon toga okrenuo trenerskom poslu. Posljednjih šest sezona bio je glavni trener juniorskih kanadskih momčadi Summerside Western Capitalsa (MJAHL) s kojima je osvojio naslov i Kent Cup 2011. godine, Prince Edward Island Rocketa (QMJHL) i Charlottetown Islandersa (QMJHL) koje je prvi put u povijesti doveo do četvrtfinala doigravanja, a 2012. se okušao i na nacionalnoj razini kao pomoćni trener kanadske reprezentacije do 18 godina s kojom je na Svjetskom prvenstvu osvojio brončanu medalju.

”Nakon što sam se umirovio kao igrač, imao sam sreću trenerski se razvijati u jako kvalitetnoj kanadskoj ligi u kojoj sam i sâm igrao dok sam odrastao. Iako je riječ o juniorskoj ligi, to je velika organizacija na profesionalnoj razini u kojoj imaš priliku izgraditi igrače za NHL i pripremiti ih općenito za budućnost u ovom sportu. To je za mene bilo odlično iskustvo koje me u konačnici i dovelo u Zagreb i u Medveščak”, kazao je Dwyer.

Iako će mu ovo biti premijerna sezona u KHL-u, ali i u seniorskoj kategoriji, Dwyer vjeruje da mu to neće predstavljati problem jer će mu puno pomoći iskustvo koje je skupio igrajući u NHL-u za Tampu Bay Lightning, New York Rangerse i Montreal Canadiense, kao i u AHL-u te u njemačkoj drugoj i švedskoj trećoj ligi.

”U hokeju sam čitav život, a hokej je hokej bez obzira gdje radio kao trener, u Sjevernoj Americi ili u Europi. Iznimno mi je drago što ću raditi u KHL-u te što ću zajedno sa sportskim menadžmentom graditi uspješnu momčad. Znam da ćemo u momčadi imati različite igrače, sjevernoameričke i europske, kao i mlade ruske igrače, i bez obzira što će mi ovo biti prvi angažman u Europi, već imam iskustva s europskim igračima jer smo ih imali i u klubovima u kojima sam dosad trenirao. Uz sve to, tu je i iskustvo koje sam stekao kao igrač, ali i na nacionalnoj razini kada sam radio kao pomoćni trener za kanadsku juniorsku reprezentaciju”, kazao je.

Kao cilj za sezonu Kanađanin je istaknuo…

”Da rastemo iz utakmice u utakmicu i da smo kompetitivni. Ove sezone momčad će biti fokusirana na mlađe igrače koje ćemo razviti u konkurentne igrače KHL-a, ali isto tako usporedno želimo biti i uspješni, posebice na domaćem ledu pred našim navijačima.”

Od igrača Dwyer pak očekuje…

”Za početak da na pripreme dođu u dobroj kondiciji i spremni za borbu za mjesto u momčadi. Želim da budemo brza i fizički jaka momčad koja će dati sve od sebe na ledu i naporno raditi iz treninga u trening, iz utakmice u utakmicu. Mogu vam već sad reći da će trening kamp biti naporan i da će ga proći samo najspremniji i najizdržljiviji, odnosno, najbolji.”

Sportski direktor Medveščaka Aaron Fox nije skrivao oduševljenje mladim trenerom:

”Dwyer je jedan od najboljih mladih trenera u Kanadi pred kojim je svjetla budućnost. Pregovori s njim su bili dugotrajni, puno smo razgovarali o momčadi i o našim željama i o mogućnostima. Vjerujemo da će se savršeno uklopiti u naše ciljeve koje želimo postići ove sezone. Dwyer će donijeti radnu etiku i strast u klub koja će se prenositi na igrače i želimo stvoriti momčad koja igra i bori se u svakoj utakmici. Puno smo s njim pričali o tome kako želimo biti čvrsta i radišna momčad i jedna od najpripremljenijih u ligi pritom pazeći da su igrači odgovorni i najvažnije od svega da igraju sa srcem i emocijama.”

Trener i momčad počet će se u Zagrebu okupljati već u prvoj polovici srpnja, kada počinju i prvi kondicijski treninzi.


Komentari