BABIĆ OTPISAO JOŠ JEDNOG IGRAČA: Repka će u Poljskoj igrati s jednim pivotom manje

Facebook

Kauboji se sastaju već danas s Bjelorusijom u 16 sati, a uoči utakmice izbornik Babić je morao prijaviti 16 igrača koji će na ovome prvenstvu braniti boje Hrvatske.

Nažalost ne možemo reći kako ove godine očekujemo visok plasman naših rukometaša na Europskom prvenstvu u Poljskoj. Nova je momčad, novi je izbornik na klupi, a povrh svega repku su pokosile i ozlijede. Nekako ćemo se svi složiti kako je cilj ovog Europskog prvenstva izboriti izravan plasman na Olimpijske igre u Riju.

Kauboji se sastaju već danas s Bjelorusijom u 16 sati, a uoči utakmice izbornik Babić je morao prijaviti 16 igrača koji će na ovome prvenstvu braniti boje Hrvatske. Kako je u Poljsku doveo 17 igrača logičan izbor bio je da se odrekne usluga pivota Krešimira Kozine jer ima spremne Iliju Brozovića i Marina Marića na toj poziciji, a njih dvojica igraju u oba smjera, dok je Kozina posvećeniji obrambenom dijelu. No, Kozina nije otpao u potpnuosti jer ga Babić još može uvrstiti u momčad nakon što se završi skupna faza.

Za utakmicu protiv Bjelorusije vjerojatno neće biti spremni Luka Cindrić koji je stradao na treningu, a upitan je i Marko Mamić koji je dobio zeleno svjetlo, ali još nije pravi.

Nakon današnje utakmice s Bjelorusijom, rukometaši sljedeću igraju u nedjelju protiv Norveške, a potom u utorak protiv Islanda.

 

Komentari