Ostaje li Dalić izbornik reprezentacije? Već je dobio ponudu koja se ne odbija!

foto: Ivan Klindić

Nakon što je osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, izbornik Zlatko Dalić ostao je vrlo tajnovit pri upitu hoće li ostati na klupi reprezentacije. “Vidjet ćemo”, rekao je Dalić i prestrašio mnoge jer ipak boljeg izbornika od njega, teško ćemo naći u ovom trenutku.

Dalić je jedan od najslabije plaćenih izbornika na Svjetskom prvenstvu, tek je 23. na popisu i navodno zarađuje negdje oko pola milijuna eura godišnje, a pazite sada, ima manju plaću nego što je imao Ante Čačić.

Izbornik ima ugovor s HNS-om na još dvije godine, odnosno planirano je da odradi ciklus kvalifikacija i Euro 2020. godine, a nakon ovog povijesnog uspjeha u Rusiji, navodno mu planiraju dati nešto veći ugovor prema kojem bi zarađivao oko milijun eura godišnje i time bi postao najplaćeniji izbornik u povijesti Hrvatske.

Naizgled, odlična ponuda, ali problem su ponude izvana. Naime, Daliću je navodno dobio ponude iz Kine i Južne Koreje, tvrdi SN. Jedan klub mu nudi pet milijuna dolara godišnje i trogodišnji ugovor, dakle zaradio bi 15 milijuna dolara kada bi odradio ugovor do kraja i postao bi jedan od najplaćenijih trenera u svijetu.

“Mogu ja voditi Barcelonu, mogu biti izbornik Brazila, ali ovo će mi uvijek biti najdraži posao”, rekao je u utorak na dočeku u Varaždinu i opet nije otkrio hoće li ostati.

Svakako, Daliću bi puno veći izazov bio ostati s Vatrenima i probati napasti i europski vrh, ali povratak u Aziju, gdje je i prije bio velika zvijezda i gdje se osjeća kao kod kuće, također je primamljiv.


Komentari