OSRAMOTILI SE PRIJE DINAMA I MAKSIMIRA: Protivnika Plavih pobijedio posljednji u ligi!

Foto: Pixsell

Dinamo proteklog vikenda nije ostvario priželjkivani rezultat u 1. HNL, Osijek je s Maksimira otišao s remijem s 1:1, ali taj bod u derbiju još izgleda sjajno ako pogledamo kako je prošao belgijski Genk, protivnik zagrebačkih Plavih u četvrtak u Europskoj ligi.

U novom europskom tjednu, Dinamo će protiv belgijskog kluba na Maksimiru tražiti pobjedu koja bi donijela nastavak natjecanja u Europskoj ligi, a Genk u Zagreb dolazi poslije ružne epizode u svojem prvenstvu. Momčad Beerschota, posljednja na ljestvici u najjačem rangu natjecanja u Belgiji, svladala je ovotjednog protivnika Plavih s 2:0 na domaćem terenu.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Beerschot je slavio s po jednim golom u svakom poluvremenu. Genk je time ostao dosta nisko na ljestvici, na osmom mjestu, s velikih 13 bodova zaostatka za vodećim Royale Unionom.

Pobjeđuju rijetko

Od početka listopada, Genku je ovo bio već četvrti poraz u prvenstvu, uz jedan remi i pobjedu sa 6:2 protiv Waregema u posljednjih šest ligaških utakmica. Forma sugerira da će uloga favorita biti izrazito na Dinamovoj strani, bez obzira na to što i momčad Damira Krznara povremeno ispušta bodove u domaćoj konkurenciji, što gura dodatni pritisak na leđa trenera Plavih.

Dinamo će se u pripremi utakmice moći osvrnuti i na odlično obavljeni posao protiv Genka u Belgiji. Podsjetimo, tada je bilo s 3:0 za Krznarovu momčad, uz dva gola Brune Petkovića iz penala u utakmici odigranoj krajem rujna.

Plavi ulaze s prednošću

Prije velike utakmice koja će na Maksimiru početi u četvrtak u 18:45 sati, Dinamo je drugi na ljestvici skupine H i ima dva boda više od trećeplasiranog Genka uoči pretposljednjeg kola u grupi. Pobjeda nad belgijskim klubom donijela bi zagrebačkim Plavima nedostižnu prednost u borbi za prolazak dalje, u 16-inu finala Europske lige.

Uoči petog kola u ovoj skupini u vodstvu je West Ham. Londonski klub na vrhu ljestvice ima četiri boda više od Dinama.


Komentari