OPROŠTAJ OD ‘ZLATNE LJEVICE’: Lino Červar i Hrvoje Horvat ispisali posljedni pozdrav Zlatku Saračeviću

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Prerani odlazak Zlatka Saračevića, trenera rukometašica Podravke i dalje potresa sportski svijet. Legenda hrvatskog rukometa preminuo je nakon utakmice u 59. godini života od srčanog udara. Od njega su se odlučili oprostiti brojni bivši kolege.

U prostorijama Hrvatskog rukometnog saveza otvorena je knjiga žalosti. Među prvima su se ondje upisali bivši izbornik Lino Červar i trenutni izbornik Hrvoje Horvat.

Savez je ispunjen svijećama koje gore u spomen na iznenadno preminulog trenera i bivšeg reprezentativca.

“Vijest da nas je napustio sportski i rukometni velikan Zlatko Saračević duboko nas je potresla. Zlatna ljevica, po mnogima jedna od najboljih svih vremena, ostavila je neizbrisiv trag i kao igrač i kao trener u hrvatskom rukometu. Isto tako, Zlatko Saračević osvojio nas je svojom dobrotom, silnom energijom i ljubavi koju je iskazivao za svoju obitelj i rukomet.

Hrvatski rukometni savez i Rukometni klub Podravka Vegeta otvorit će stoga knjige žalosti za sve one koji žele posljednji put podijeliti svoje iskrene i drage misli o rukometnoj legendi”, priopćili su iz HRS-a.

Knjiga žalosti otvorena je u Sportskoj dvorani Gimnazije Fran Galović od 10 do 16 sati.

Posvetu Saračeviću napisao je i predsjednik Saveza, Tomislav Grahovac.

“Izgubili smo jednog velikana. Otišao je jedan velik i dobar čovjek. Sarač je uvijek bio vrhunski sportaš, ali prije svega bio je ljudina, pravi prijatelj, odličan čovjek i to je najveći gubitak. U ime Hrvatskog rukometnog saveza i u svoje ime obitelji Saračević izražavam iskrenu sućut”, napisao je u službenom priopćenju.

Zlatko Saračević je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. godine. Dvije godine kasnije osvojio je brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu. S hrvatskom je reprezentacijom bio olimpijski pobjednik u Atlanti 1996. godine. Trenersku karijeru započeo je 2003. godine, a posljednjih pet godina proveo je kao trener Podravke.


Komentari