Opet su se pokazali: Navijači zapjevali sramotnu obradu Dujmićenog hita i izvrijeđali igrače

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatski navijači još jednom su dokazali da milosti, a ni srama nemaju.

U subotu 8. travnja odigrana je utakmica 27. kola MAXTV Prve HNL, a susreli su se Dinamo i Rijeka. Kako se moglo i očekivati, dovikivanja i sramotnih poruka s tribina nije nedoostajalo, a najviše njih upućeno je Marku Leškoviću, bivšem igraču rijeke. Kada god je došao u posjed lopte uvrede su letjele na njegov račun, ipak sve je stojički trpio i nastavio igrati.

Uvrede su stizale s obje strane, a pogrdni uzvici ponovo su se aktivirali kada je Soudani zabio, ali situacija se naposljetku smirila i ovaj susret završio je bez incidenata. Ipak, iz HHO-a su imali što za reći i njihovo izvješće s utakmice Rijeke i Dinama prenosimo u cijelosti:

 

 


HNK RIJEKA – GNK DINAMO 1 : 1

Utakmica 27. kola MAXTV Prve HNL odigrana u subotu 8. travnja u 19.00 sati na Rujevici pred 6.004 gledatelja. Među njima se isticala Armada (navijačka skupina HNK Rijeke) čijih je pripadnika bilo oko 1.000, ali se može konstatirati da je na derbiju cijelo gledalište bilo Armada. Bad Blue Boysa (BBB, navijačka skupina GNK Dinama, tzv. ‘antimamićevci’) okupilo se oko 250 u već prepoznatljivom ‘kavezu’ za gostujuće navi-jače. Osiguranje je bilo na visokoj razini, a i navijači su snažno bodrili obje momčadi, uz nekoliko ispada. Već u 15. minuti Armada skandira ‘HNS, pederi, nogomet ste sjebali’, u dva navrata (33. i 66. minuta) skandiraju ‘Purgerske pičke’, a u 61-oj pale dvije zapaljive naprave koje šire plamen poput bengalki. U više je navrata, najprije u 67. minuti Armada skandirala sucima ‘Cigani, Cigani’, a nakon upozorenja s razglasa uslijedilo je u 68. minuti još snažnije ‘Cigani, Cigani’ čemu se priključilo kompletno gledalište. Isto skandiranje ponovilo se i u 77-oj, a zatim i u sudačkoj nadoknadi vremena poslije 90. minute.

Nažalost ni ovoga puta nije izostalo višeminutno pjevanje i krajnje vulgarna interpretacija čuvenog hita Rajka Dujmića i Novih fosila ‘Kako je dobro…’.

BBB su se uglavnom bavili likom i djelom Zdravka Mamića, pa su više navrata skandirali „Mamiću Cigane, odlazi iz svetinje“, posebno u 45. i 62. minuti, te ‘Jebo vas Mamić’, a sve su to popratili uz stalno pjevanje ‘Zdravko, s tobom je gotovo…’. U 76. minuti zapalili su jednu dimnu napravu.

Komentari

loading...