OPET SE PRIČA O MAKSIMIRU: Rješenje se nazire, ali Tomašević kaže – bez gradskog novca

FOTO: groundhopping.se
Dinamo će u 2022. godinu ući bez konkretnog pomaka u svojoj želji da se pokrene pitanje Maksimira, sa stadionom koji je u lošem stanju nakon dodatnih oštećenja u lanjskom zagrebačkom potresu. Zbog toga, na Maksimiru više ne igra hrvatska reprezentacija, a zagrebački Plavi sa samo dijelom tribina koje su sigurne nastupa u domaćim natjecanjima i u Europi.
Foto: GNK Dinamo/ Ilustracija buduće izgleda stadiona

Pri kraju 2021., u Dinamu se nadaju pomaku, a kako donose Sportske novosti, počeli su pregovori koji bi trebali pomaknuti stvari s mrtve točke. S jedne strane pregovaračkog stola je klub, a s druge Grad Zagreb.

Kako su objavile SN, i Grad ima opipljivi interes da priča o novom Maksimiru više ne bude samo na planovima. Održavanje stadiona koji je u lošem stanju je također skupo, što je opterećenje za zagrebačku vlast.

Klub ima plan

U Dinamu imaju plan kako bi mogla ići izgradnja novog Maksimira. Klub bi pokrio troškove gradnje, a od Grada Zagreba bi se tražilo pravo na gradnju, uz birokratsku podršku da se može krenuti s realizacijom projekta.
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Koliko bi novi Maksimir koštao? Kako pišu SN, ranije projekcije za stadion od 30-ak tisuća mjesta govore o cijeni od oko 60 milijuna eura.

Čeka se odgovor

Dok klub ima svoje rješenje, još se čeka kakav će odgovor imati gradska vlast predvođena Tomislavom Tomaševićem.
No, gradonačelnik je prije dva dana najavio da vjeruje da će se stadion moći izgraditi i bez gradskog novca.
“Sljedeći tjedan imat ćemo sastanke s upravom Dinama vezane za maksimirski stadion. Vjerujem da će se tu pronaći model i da neće biti potreban novac iz gradskog proračuna.”
Tomislav Tomašević
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Naime, prema planu investicija za nužne infrastrukturne projekte Zagrebu će trebati 300 milijuna kuna za gradski sport, Tomašević kaže da u toj računici nema Dinama.
“Jako se dugo nije ulagalo u objekte. Prema planu investicija za nužne infrastrukturne projekte, trebat će nam 300 milijuna kuna, u što ne ulazi novi Dinamov stadion, ali ni obnova Doma sportova, oštećenog potresom, za koju će nam trebati sto milijuna kuna. A ne ulazi ni gradnja bazena u Španskom, jer zapadni dio grada takav objekt nema.”

Posla ima još puno, no s pokretanjem pregovora o kojem javljaju Sportske novosti, rješenje za Maksimir se ipak nazire.


Komentari