VELŠKI NAVIJAČI ODUŠEVILI SVIJET: Gradić su preimenovali po svom omiljenom reprezentativcu

Facebook

Velšani su našli originalan način da podrže svoju ekipu.

Gradić Bala na sjeveru Walesa dobio je novo ime. Kako bi podržali svoju ekipu na Euru 2016. preimenovali su ga u Bale, po svome reprezentativcu Garethu Baleu, piše Independent.

Četri prometna znaka na ulazu u gradić već su promijenjena u čast ovom velškom napadaču koji je u subotu Slovacima zabio prvi velški gol. Ovo je bio prvi pogodak velške reprezentacije na ovako velikom natjcanju, od davne 1958. godine.

Facebook.com
Facebook.com

Član gradskog vijeća, Dilwyn Morgan rekao je:”Ovo je odličan način da odamo počast Garethu Baleu i da pokažemo da stojimo iza svoje reprezentacije.” još se i nadovezao spomenuvši koliku turističku vrijednost ovaj potez ima.

“Gareth Bale je međunarodna sportska zvijezda i ovim potezom bi se Bala, pardon Bale mogao naći na međunarodnim kartama.

Promjena imena trebala je trajati samo jedan dan, ali iz lokalnih medija predviđaju da će se ime zadržati nešto duže.

“Ipak je on rekao da su velški navijači najbolji na svijetu i nadamo se da mu ovo dokazuje koliko su daleko spremni navijači ići za svoju ekipu”. 

Zasada se još ne zna koliko će ova izmjena imena trajati, ovisi koliko če se Wales zadržati na Euru, a ako pobjede, sve je moguće, možda gradić zauvijek ostane Bale. 

 


Komentari