Okršaj barakuda i delfina: Srbe nismo ‘dobili’ 7 dugih godina

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Susret “titana” na rasporedu je u 22 sata.

U tijeku je Svjetsko prvenstvo u vaterpolu, a već znamo da Hrvatska svoje “konje za trku” ima. Točnije, oni su životinje, ipak, nešto prilagođenije vodi, barakude, a u polufinalu će se boriti s delfinima iz susjedne države.

Preko nekoliko puta gledali smo ovaj susret titana, i preko nekoliko puta pobjeda je barakudama iskliznula iz ruku. Već sedam godina traje suša protiv Srba, svaki put naši dečki mogu i svaki put su jaki i prejaki, a svaki put nekako izgube. Posljednju pobjedu protiv delfina dečki su odnijeli prije sedam godina, točnije u rujnu 2010. godine na Europskom prvenstvu u Zagrebu s rezultatom 10:9 u polufinalu.

U sedmogodišnjem postu zaredalo se pet poraza i jedan remi, ali posljednje dvije izgubljene utakmice posebno bole. Srbi su nam prvo izbili zlato iz ruku u finalu SP-a prije dvije godine, te u finalu Olimpijskih igara prošle godine. Posljednja dva zlata izložena su u njihovoj vitrini, a malo je reći da su opasan protivnik s kojim će se Barakude večeras morati ozbiljno “zakačiti”.

Nećemo pogriješiti ako kažemo da su Srbi favoriti, čak i oslabljeni, bez ozlijeđenog Mandića, oni predstavljaju prijetnju Hrvatima. Od početka SP-a dobili su sve utakmice, Australce su s deset razlike “pojeli za doručak”, ali ni naša ekipa nije za baciti. Baš naprotiv…

Neposredno prije početka SP-a nije se znalo hoće li Sukno uopće zaigrati zbog slomljenog prsta, no ponovo je dokazao da je jedan od najboljih, bez obzira na ozljedu. Za Srbe je problematična naša obrana, koja je agresivnija od onog na što su navikli, a možda najvažnije od svega je kako će barakude otvoriti utakmicu. Možda je napokon došlo vrijeme da se zvijezde okrenu u našu korist, barakude svakako trebaju pokazati zube, a možemo si dopustiti i da se barem malo ponadamo da delfini neće biti u punoj snazi, iako se dečki nikako ne bi smjeli oslanjati na to.


Komentari