OJAČAJTE SVOJE SRCE, REFLEKSE I KONDICIJU: Vrijeme je za badminton!

pixabay.com

Iako se često smatra muškim sportom, badminton je idealno rješenje za žene jer učvršćuje mišiće stražnjice i nogu, a ujedno utječe na pravilno držanje.

Stalno kretanje po terenu, koncentracija, česta saginjanja po lopticu, brzi i iznenadni pokreti, te aktiviranje mišića ruku za udarce će u kratkom roku formirati naše tijelo, a dobra vijest je kako se ovaj sport može igrati u dvorani, jednako kao i na otvorenom.

U ovom sportu do izražaja dolazi eksplozivna snaga, a rezultat je povećana aerobna izdržljivost. U jednome meču može se pretrčati i više od šest kilometara, te izgubiti oko 650 kalorija. Naime, brzina loptice može dostići i do 300 km/h, ali nakon toga naglo usporava i može promijeniti putanju zbog svojeg karakterističnog oblika.

Upravo se zato badminton preporučuje za jačanje refleksa, bolju koordinaciju pokreta i eksplozivnost. Badminton je odličan aerobni sport stoga ga se toplo preporučuje za nabijanje i održavanje kondicije. Redovito bavljenje badmintonom može pomoći u očuvanju srca i krvnih žila.

Badminton također pridonosi smanjenju kolesterola, jačanju mišića i kostiju, rješavanju stresa, mršavljenju, te ima pozitivno djelovanje na samo zdravlje.

Badminton je nekontaktni sport pa su stoga ozljede rjeđe i lakše nego u ostalim sportovima. Najčešće su ozljede zglobova i koljena te istegnuća mišića, no one se mogu prevenirati dobrim zagrijavanjem i istezanjem.


Komentari