OGROMNA PRILIKA ZA DINAMO! Spartak u gadnim problemima prije povijesne utakmice

Goran Stanzl/PIXSELL

Dok je Nenad Bjelica sa smješkom odgovarao na pitanja novinara, trener Spartaka, Radoslav Latal, bio je zabrinut. Preznojavao se pred medijima, a s njime je bio vratar Spartaka Martin Chudy.

Latala su prvo pitali može li usporediti tri utakmice koje su odigrali u Europskoj ligi, one protiv Fenera, Anderlechta i Dinama:

“Sve su to sjajne momčadi protiv kojih si ne možete priuštiti pogreške. Dinamo je u velikoj prednosti, igrat će pred svojim navijačima, koji su nama u Trnavi jako nedostajali”, rekao je trener Spartaka.

Isto pitanje išlo je i vrataru:

“Sve tri momčadi su dobre, ali imaju različite stilove. Dinamo igra najefektniji nogomet, dobro igra u obrani, a dobar je i kad ide u kontranapad.”

Slovački novinari upitali su Latala i je li mu bilo teško sastaviti momčad jer je mnogo ozlijeđenih i umornih igrača:

“Odigrali smo jako puno utakmica, oko 30 u sezoni. Teško je sastaviti momčad jer nema dovoljno vremena za odmor. Idemo od utakmice do utakmice, dan po dan. Sve ovisi o tome tko je u kojem trenutku spreman.”

Novari su vratara upitali i što misli o maksimirskom stadionu pošto je u posljednje vrijeme vidio nekoliko njih na gostovanjima u regiji.

“Pa dobar je dojam. Teren je odličan, a stadion me podsjeća na onaj u Beogradu, sliči mi na Zvezdin stadion. Dinamo će imati prednost u odnosu na prvu utakmicu jer će imati iza sebe navijače.”

Može li usporediti Dinamo i Crvenu zvezdu?

“Dinamo ima kvalitetnu momčad, dobro organiziranu momčad, prima malo golova. Tu su negdje po kvaliteti, ali opet teško je uspoređivati jer dosta se razlikuju po stilu igre2, rekao je Chudy.

Ovog puta uz sebe će imati navijače, njih oko 1500, koliko će to utjecati na momčad?

“Vjerujem da će nas potaknuti da igramo na granici svojih mogućnosti i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat”, zaključio je Chudy.

Nakon njega ponovo je progovorio trener Latal, koji je otkrio velike probleme u ekipi:

“Atmosfera u momčadi jako je dobra i pozitivna. Ne razmišljam konkretno o pobjedi, razmišljam o tome da odigramo dobru i karakternu utakmicu. Tijekom utakmice ćemo vidjeti što će se događati i koji rezultat će biti.”

Spartaku će nedostajati ključni igrači, Erik Grendel i Marek Bakoš.

“Jako nam nedostaju, to su ključni igrači naše momčadi, a oni znaju stvoriti i dobro raspoloženje u našoj momčadi”, rekao je na kraju trener Spartaka.

Autor: Željka Orešković


Komentari