Oglasio se Grad: ‘Maksimir je dugogodišnji problem’

Stadion Maksimir (FOTO: Damir Krajac / CROPIX)

Grad Zagreb poslao je priopćenje nakon napsia medija UEFA-inog upozorenja da stadion treba srediti. Naime, iz Dinama su rekli da bi to odavno učinili, samo kad bi im Grad vratio zemljište. S druge strane poručuju da je priča kompliciranija od toga.

DELEGAT UEFA-e PORUČIO DINAMU: ‘Sredite stadion inače će vas UEFA otpiliti’

“Nogometni stadhttps://www.zagreb.info/sport/delegat-uefa-e-porucio-dinamu-sredite-stadion-inace-ce-vas-uefa-otpiliti/237097ion u Maksimiru gradski prešao je u vlasništvo grada Odlukom o preuzimanju športskih objekata u društvenom vlasništvu na području Grada Zagreba.

Predmetnu odluku donijela je Gradska skupština Grada Zagreba 29. lipnja 1993.

Danas Grad Zagreb upravlja sa 163 sportska objekta te o njima skrbi, održava ih i financira.

Obnova stadiona u Maksimiru dugogodišnji je problem jer je od samoga početka, negdje  krajem 1997. godine, sve krenulo krivo. 

Grad Zagreb, odnosno Gradonačelnik, će ovih dana nakon još jednog sastanka s predstavnicima GNK Dinamo, a svakako do 1. studenoga, izaći sa cjelovitom informacijom o planovima Grada i pravcu kojim će se konačno krenuti u realizaciju ovoga projekta; poštujući mišljenje navijača, Zagrepčana i GNK Dinama, te poštujući veliku nogometnu tradiciju i memoriju koja se veže uz ovo kultno mjesto zagrebačkog i hrvatskog nogometa”, napisali su.


Komentari