OGLASIO SE FUTSAL DINAMO: ‘Ova kazna je pokušaj gašenja i uništavanja našeg kluba’

Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski nogometni savez kaznio je Futsal Dinamo s 25.000 kuna te pet utakmica bez navijača.

Futsal Dinamo obratio se javnosti nakon kazne HNS-a zbog ulaska njihovih navijača na teren tijekom utakmice protiv Nacionala i udaranja vratara protivničke momčadi, Ivana Pavlića. Hrvatski nogometni savez kaznio je Futsal Dinamo s 25.000 kuna te pet utakmica bez navijača.

“Smatramo kako je kazna skandalozna. S obzirom na amaterski status kluba i ovog sporta te dosadašnju praksu nadležnog tijela u kažnjavanju sličnih i većih prekršaja, a pogotovo usporedivši je s kaznama za profesionalne klubove velikog nogometa i drugih sportova. Radi se o kazni koja je protivna praksi Uefe, a pogotovo izravno nadležnog HNS -a na svim razinama i koje se ironično poklapa s obilježavanjem smrti nogometaša Hrvoja Čustića za koju nikad nitko nije odgovarao. Također moram ukazati na činjenicu da su neki profesionalni klubovi iz Prve HNL čiji su navijači višestruki recidivisti, za puno veće prekršaje počinjene od strane članova uprave tih klubova kažnjeni puno manjom kaznom. Dosadašnja najveća kazna određena nekom klubu u velikom nogometu iznosila je tek 10.000 kuna više od novčane kazne određene Futsal Dinamu”, rekao je potpredsjednik kluba Juraj Čošić, prenosi 24sata.

Iz Futsal Dinama još su jednom poručili kako nema opravdanja za udaranje protivničkog igrača od strane izgrednika i za što još jednom preuzimaju odgovornost, ističući kako je to vjerojatno prvi put u Hrvatskoj da je neki klub prihvatio svoj dio krivnje, a posebno s ponosom ističu svjetski raritet da su isto učinili i navijači.

Klub je najavio i da će se žaliti na izrečenu kaznu te istaknuo da “ovu kaznu ne može shvatiti drugačije nego kao tendeciozan pokušaj uništavanja i gašenja kluba koji je očito trn u oku pojedincima iz vrha HNS-a i moćnicima kojima ne odgovara ova vrhunska sportska priča u organizaciji entuzijasta i navijača”.

“Tražimo da ta kazna bude jednaka počinjenom u skladu s dosadašnjom praksom nadležnih tijela, recidivnosti slučaja, amaterskom statusu ovog sporta i posljedica koje može izazvati”, kazao je Matija Đulvat te napomenuo: “Ovim putem pozivamo sve naše navijače, ljubitelje nogometa i sporta da dođu u Dom sportova u subotu 9.4. od 19:30 i podrže Futsal Dinamo u odlučujućoj utakmici za doigravanje te da pokažu da je ljubav prema sportu i vrijednostima koje zastupa Futsal Dinamo jača od zabrana i svih problema u kojima se nogomet danas nalazi”.

>>> STIGLA ‘ČESTITKA’: Futsal Dinamo rigorozno kažnjen zbog incidenta na utakmici s Nacionalom


Komentari