Odzvonilo Mamiću i Šukeru: Evo dokaza da se vladajuća garnitura HNS-a raspala!

Slavko Midzor/PIXSELL

U zakulisnim igrama u Hrvatskom nogometom savezu onaj koji se zove predsjednikom gubi bitke, uglavnom se odluke ne donose po njegovim željama i smjernicama. Na crti je to nedavnih događaja kad su predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru smanjene ovlasti, ne samo financijske nego i kroz ostale oblike odlučivanja, pa i kroz takav teleskop valjda gledati i na uslišavanje želje izbornika Zlatka Dalića da mu asistent na klupi reprezentacije bude – Dražen Ladić.

Nije tajna, Ladić je bio prvi odabir i prva želja Zlatka Dalića od prvog trenutka njegovog izbornikovanja. No, kako Ladić vodi pravnu bitku, koju je zapravo dobio, protiv Dinama zbog golemog duga nastalog još od njegovim igračkih dana u zagrebačkom klubu, tako je njegov dolazak u Savez koji je istinski zagovornik Dinamovih interesa bio baš nepoželjan. Ako ne i ponižavajuć.

Opet, Zlatko Dalić je uporan i dosljedan čovjek, sa svojom vizijom. U novom kolopletu odnosa u Savezu dobio je na prostoru i tako valja gledati na dolazak Ladića u njegov stožer. Te male bitke u kojima trijumfira Dalić će mora potvrditi s rezultatima, to je barem jasno. No, valja to gledati i na drugi način, ako je Dalić tako dosljedan i uporan u angažiranju suradnika sigurno je takav i u svom radu i ophođenju s igračima. Što budi optimizam.

A Dražen Ladić? Njemu ne treba biti neugodno što je došao možda u vučju jazbinu, u sredinu koja ga donedavno nije željela. On koji je Dinamov rekorder u broju utakmica za klub, on koji je u reprezentaciji imao epske obrane, ajde i one malo manje spretne, on koji je u profesionalnom nogometu trajao skoro 20-ak godina uistinu nije tkogod. On je svoje mjesto u reprezentaciji zaslužio svojom pojavom u hrvatskom nogometu, tako na cijeli slučaj valjda gledati.

Neki će ovo imenovanje Ladića pomoćnikom samo previdjeti, ali možda ne bi trebali. Ovo je zapravo znak kako su oponenti vladajuće garniture HNS-a preuzeli kontrolu nad Savezom i ma koliko minorna bila ova pobjeda Dalića i Ladića, ona je naznaka da se spremaju velike promjene…

Autor: Andrija Kačić Karlin


Komentari