Održano Prvenstvo Hrvatske u Enduro MTB disciplini

FOTO: Press

Novim enduro zonama obogaćena je zagrebačka ponuda biciklističkih staza, a Sljeme je postalo oaza svih zaljubljenika u adrenalin i biciklizam.  

U subotu 2. lipnja na sljemenskim obroncima, nadomak Markuševca, održana je biciklistička utrka “Enduro Zagreb 2018” za Prvenstvo Hrvatske i Zagreba u enduro MTB disciplini.

Enduro utrke, u ovoj disciplini koja u doslovnom prijevodu znači “izdržljivost”, a kombinira uphill i downhill vožnju, već se godinama održavaju u cijelom svijetu, a odnedavno se domaći entuzijasti mogu natjecati i u Hrvatskoj. Ove subote održano je Prvenstvo Hrvatske i Zagreba, na drugoj zagrebačkoj enduro zoni, koju je, uz onu glavnu koja spaja vrh Sljemena i grad Zagreb, pripremao biciklistički klub “Opušteno”, ujedno i organizator ovogodišnje utrke “Enduro Zagreb 2018”.

Nekoliko novih staza isprobali su uzbuđeni natjecatelji, koji su u ukupno četiri etape utrke odvozili čak 34 kilometra, dok su atraktivni prizori njihove brze vožnje oduševili mnogobrojne posjetitelje. Tako su prvaci Hrvatske u svojim dobnim skupinama postali Maks Tucman iz “BK TNT Pazin”, Frano Liović iz “BK TNT Pazin” i Ivan Brajković iz “BK Opušteno”. Prvakinja Hrvatske ove je godine Gorana Težak iz “Adrenalina MTB Team”, dok je juniorski prvak Alen Smolić iz “BBK Team Rodeo”. Ovogodišnjim pobjednicima nagrade je uručila predstavnica gradonačelnika grada Zagreba, gđa Darinka Jug.

Novim enduro zonama obogaćena je zagrebačka ponuda biciklističkih staza, a Sljeme je postalo oaza svih zaljubljenika u adrenalin i biciklizam.


Komentari